14 FEB Studerende høster pris for vegansk gør-det-selv-ost Fire DTU kandidatstuderende har vundet endnu en pris for deres gør-det-selv-produkt, der forvandler kikærtevand til vegansk ost. Fødevareteknologi Fødevareproduktion Fødevareproduktion
13 FEB Efterforskning af udbrud med diarré-fremkaldende E. coli infektion er slut Statens Serum Institut, Fødevarestyrelsen og DTU Fødevareinstituttet har afsluttet efterforskningen af et sygdomsudbrud, som i efteråret gav knap 40 personer diarré... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
07 FEB Guide til at kommunikere usikkerhed i risikovurderinger Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, har udviklet en guide som hjælp til at skræddersy budskaber til forskellige målgrupper om risici i fødevarekæden. Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
05 FEB Korn og kerner er godt for helbredet Stort, årelangt forskningssamarbejde har dokumenteret, at fuldkorn i kosten er med til at holde type 2 diabetes og hjerte-karsygdomme fra døren. Bakterier og mikroorganismer Ernæring og kostvaner Sundhed og sygdomme
31 JAN Program klar til konference om fuldgenomsekventering Programmet er nu offentliggjort for en international konference i Paris til marts 2019, der stiller skarpt på, hvordan brugen af fuldgenomsekventering kan øge fødevaresikkerheden... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer
29 JAN Fuld brug af restprodukter til insektproduktion kræver ny viden Der er brug for mere viden, før flere restprodukter kan godkendes som foder til opdræt af insekter, så insekterne er sikre at spise for dyr og mennesker, viser undersøgelse... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion
24 JAN Nye data for næringsstofindholdet i mel, gryn, kerner og frø Fødevaredatabankens data for en række næringsstoffer i forskellige typer mel, gryn, kerner og frø på det danske marked bliver opdateret takket være et projekt i DTU Fødevareinstituttet... Fødevareproduktion Ernæring og kostvaner
23 JAN Deltag i seminar om bæredygtige ingredienser Hør på et seminar den 8. april om DTU’s forskning i fremstilling af bæredygtige ingredienser, som er med til at øge Danmarks styrkeposition på området. Fødevareproduktion Fødevareproduktion Fødevareteknologi
22 JAN EFSA vil dele data via en open-access platform Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, er ved at gøre klar til at offentliggøre en stor del af de overvågningsdata, EU-medlemslandene hvert år indsamler og... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
16 JAN Test af hygiejnisk design giver højere fødevaresikkerhed I fem år har DTU Center for Hygiejnisk Design været med til at sikre, at fødevareindustriens udstyr kan rengøres på en måde, der understøtter Danmarks meget høje fødevaresikkerhed... Fødevareproduktion Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed