20 MAJ Få viden om vurdering af risici i vores mad DTU Fødevareinstituttet udarbejder forskningsbaserede risikovurderinger indenfor en bred vifte af både kemiske stoffer og mikroorganismer til de danske myndigheder og som... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
18 MAJ Stor andel indsamlede bakterier i EU er antibiotikaresistente En stor del af de salmonella- og campylobacterbakterier, der er indsamlet som en del af overvågningsprogrammer i EU, er resistente overfor antibiotikatyper, som ofte... Fødevareproduktion Bakterier og mikroorganismer Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
17 MAJ Kom til One Health konference i København eller online En international konference stiller fra den 9.-11. juni skarpt på en række One Health-problemstillinger. DTU Fødevareinstituttet er medarrangør af konferencen, som løber... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
12 MAJ EFSA vurderer, at titandioxid ikke er sikkert til fødevarebrug På baggrund af ny forskning vurderer den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, at tilsætningsstoffet titandioxid ikke længere er sikkert at bruge i fødevarer... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
06 MAJ Tang i fiskefoderet kan øge jodindhold i opdrætsfisk DTU-forskere har i et stort EU-projekt været med til at skabe viden, der kan styrke den europæiske produktion og forarbejdning af fisk og skaldyr. De har bl.a. dokumenteret... Fødevareproduktion Fisk og skaldyr Fødevareproduktion Hav- og dambrug
04 MAJ Lær at lave fermenterede fødevarer på sommerkursus Et nyt 3-ugers sommerkursus skal gøre studerende i stand til at fremstille innovative, fermenterede fødevarer med høj fødevaresikkerhed. Kurset er et samarbejde mellem... Fødevareproduktion Fødevareproduktion Bioteknologi Fermentering
29 APR Langt de fleste fødevarer i EU overholder pesticidreglerne Ingen sporbare pesticidrester er fundet i over halvdelen af de mere end 96.000 fødevarer, som er testet i pesticidkontrollen indenfor EU i 2019. Det viser EFSA’s seneste... Fødevareproduktion Kemi Fødevaresikkerhed
27 APR Mælkesyrebakterie kan forlænge fødevarers holdbarhed DTU-forskere har genereret en mælkesyrebakterie, der kan danne et konserveringsmiddel til brug i fødevareproduktionen, når bakterien bliver dyrket i restproduktet valle... Fødevareproduktion Fødevareproduktion Fødevareteknologi Bioteknologi Fødevarekvalitet
22 APR Ny master i bæredygtig og sikker fødevareproduktion DTU og KU lancerer i starten af 2022 en fælles masteruddannelse i bæredygtig og sikker fødevareproduktion. Uddannelsen giver indsigt i det komplekse samspil mellem behovet... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion Klimatilpasning
21 APR EFSA byder velkommen til 11 åbne panelmøder i 2021 Igen i år slår EFSA dørene op til 11 panelmøder for interesserede observatører, som enten kan overvære møderne i Parma eller via videostream. Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed