09 JUN FOODHAY-samarbejde om biomarkører og screening DTU Fødevareinstituttet samarbejder med flere fødevarevirksomheder i det højteknologiske laboratoriecenter FOODHAY, hvor avanceret biomarkør- og screeningsudstyr bl.a... Fødevareteknologi Fødevareproduktion Fødevareproduktion Bioteknologi Innovation og produktudvikling
08 JUN Ikke så meget skal til at nedsætte forbruget af det søde hos børnefamilier DTU Fødevareinstituttet har med støtte fra Nordea-fonden udviklet materialer, strategier og budskaber, der kan hjælpe børnefamilier med at nedsætte forbruget af det søde... Ernæring og kostvaner Fødevareproduktion
07 JUN Møde i forskningsfællesskabet START Udvikling af fremtidens løsninger til grøn omstilling indenfor landbrugs- og fødevaresystemer er på dagsordenen på et møde i det tværfaglige forskningsfællesskab START... Fødevareproduktion Fødevareteknologi Fødevareproduktion
02 JUN Kostråd kan reducere klimaaftryk fra kosten med cirka en tredjedel Hvis vi spiser efter de officielle kostråd, kan vi reducere kostens klimaaftryk med i størrelsesorden 31 til 44%. Det viser beregninger foretaget af DTU Fødevareinstituttet... Ernæring og kostvaner Fødevareproduktion Klimatilpasning Computerberegning
01 JUN Fremtidens bæredygtige fødevarer skal give kulinariske oplevelser Claus Meyer tiltræder som adjungeret professor ved DTU for at bistå igangværende forskning i bæredygtig mad, så den både er sund og velsmagende. Fødevareproduktion Fødevareteknologi Fødevareproduktion Bioteknologi
17 MAJ EFSA byder velkommen til åbne møder i 2022 Igen i år slår EFSA dørene op til 11 møder for interesserede observatører, som enten kan overvære møderne i Parma eller via videostream. Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
11 MAJ Se webinar og præsentationer om sund og klimavenlig kost Den 2. maj deltog mere end 100 i et webinar om sund og klimavenlig kost, hvor de fik viden om kostråd, bæredygtige fødevaresystemer og meget andet. Se webinaret og præsentationerne... Fødevareproduktion Ernæring og kostvaner Fødevareproduktion Klimatilpasning
09 MAJ Fagligt grundlag for bæredygtige offentlige fødevareindkøb Forskere fra DTU har udarbejdet et fagligt grundlag, der kan bruges til at fastsætte minimumskriterier for bæredygtige offentlige fødevareindkøb. Fødevareproduktion Ernæring og kostvaner
02 MAJ Pris til DTU-forsker for at bremse harskning af fødevarer DTU-professor Charlotte Jacobsen har modtaget AOCS Fellow Award for hendes forskning, der bidrager til at bremse harskning af omega-3 fedtsyrer i fødevarer. Fødevareproduktion Sundhedsfremmende stoffer
26 APR Pesticidrester i kosten 4. kvartal 2021 I alt 413 fødevareprøver er udtaget i forbindelse med den danske pesticidkontrol for 4. kvartal 2021. DTU Fødevareinstituttet har vurderet, at en sundhedsmæssig risiko... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed