09 FEB Godt styr på pesticidrester i danske fødevarer I alt 57% af 1,751 undersøgte fødevareprøver i den danske pesticidkontrol for 2020 er uden sporbare sprøjterester, mens 25 overskridelser af grænseværdierne er vurderet... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Kemi Miljøteknologi
03 FEB Nye metoder skal reducere campylobacter på kyllingekød Forskere og forretningsfolk vil bruge en GUDP-bevilling til at udvikle nye måder til at forhindre, at campylobacter ender på kyllingekød, så færre forbrugere bliver syge... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion Fødevarekvalitet Bakterier og mikroorganismer
01 FEB Konference om reduktion af klimaaftrykket Kom til konference om arbejdet med at reducere klimaaftrykket i landbrugssektoren og fødevareindustrien den 8. og 9. september 2022 i København. Innovationscenter Seges... Fødevareproduktion Fødevareproduktion Fødevareteknologi
26 JAN Lige på trapperne: master i bæredygtig og sikker fødevareproduktion Den 9. februar lancerer DTU og KU en fælles masteruddannelse i bæredygtig og sikker fødevareproduktion. Kurserne kan også tages enkeltvis. Tilmeldingsfristen er den 2... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion Klimatilpasning
20 JAN Ændringer i struktur og ledelse DTU Fødevareinstituttet har fået en fladere struktur, en viceinstitutdirektør og et Akademisk Sekretariat foruden Institutsekretariatet og Serviceenheden til at understøtte...
19 JAN Pris til lovende tarmbakterieforsker Ung DTU-forsker høster ny pris for sin forskning i sammenhænge mellem kost, tarmbakteriesammensætning og sundhed med særligt fokus på småbørn. Ernæring og kostvaner Sundhedsfremmende stoffer Sundhed og sygdomme Fødevareproduktion
06 JAN Risikovurdering af kemiske stoffers skadelige effekter For at bestemme, om et kemisk stof er skadeligt for mennesker - f.eks. om tatoveringsfarver er kræftfremkaldende – bruges omfattende data baseret på dyre-, celle- og/eller... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme Fisk og skaldyr
06 JAN Pesticidrester i kosten 3. kvartal 2021 I alt 464 fødevarer er udtaget i forbindelse med den danske pesticidkontrol for 3. kvartal 2021. DTU Fødevareinstituttet har vurderet, at en sundhedsmæssig risiko ikke... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
16 DEC Grænsen for sikkert indtag af bisphenol A bør sænkes EFSA foreslår en ny, markant lavere grænse for et tolerabelt indtag af bisphenol A. Den videnskabelige vurdering, der ligger til grund for den foreslåede grænseværdi... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
09 DEC Ændrede vaner præger 2020 salmonellasmittekilderegnskabet Udlandsrejser var for første gang i årevis ikke primær årsag til salmonellasygdom blandt danskere i 2020. Det viser nye tal fra DTU Fødevareinstituttet. Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer