20 MAJ Fra diplomingeniøruddannelse til ph.d.-studie DTU Fødevareinstituttet har indskrevet den første ph.d.-studerende, som kommer med en diplomingeniøruddannelse i rygsækken. Målet for erhvervs-ph.d.-studiet er at optimere... Fødevareproduktion Fødevareproduktion Fisk og skaldyr
14 MAJ En række fødevareoverførte sygdommes reelle sygdomsbyrde DTU Fødevareinstituttet har beregnet, hvor mange danskere rent faktisk bliver syge af syv forskellige sygdomsfremkaldende mikroorganismer, som ofte overføres via fødevarer... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
12 MAJ EFSA’s første vurderinger af cocktaileffekter fra pesticider i kosten Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, vurderer, at de europæiske forbrugere er beskyttet mod pesticidblandingers mulige skadelige effekter på nervesystemet... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
06 MAJ DTU udvikler global platform til deling af coronavirusdata Et forskerteam på DTU arbejder sammen med europæiske partnere for hurtigt at oprette en platform, hvor forskere fra hele verden kan dele og hente rådata om den nye coronavirus... Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Sundhed og sygdomme
04 MAJ Korrekt håndtering af frosne grøntsager mindsker listeriasmitte Hvis både producenter og forbrugere handler forsvarligt, er risikoen for at få en listeriainfektion af at spise frosne, blancherede grøntsager mindre end ved spiseklare... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
29 APR Toiletbesøg bidrager til overvågning af coronasmitte Spildevandsanalyser kan afsløre, om antallet af smittede med COVID-19 i et område stiger eller falder, viser analyser fra DTU. De kan også vise, om en ændret opførsel... Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Sundhed og sygdomme
27 APR Sommerskole og aftenkursus på DTU for spirende entreprenører Få indsigt i, hvordan man udvikler en forretningsplan for et innovativt fødevareprodukt eller en ny teknologi, når DTU igen underviser i entreprenørskab indenfor fødevarer... Fødevareproduktion Fødevareproduktion Fødevareteknologi
23 APR Hvad betyder coronapandemien for danskernes kostvaner? Nedlukningen har vendt op og ned på danskernes daglige rutiner. DTU har sat sig for at undersøge ændringer i, hvad vi spiser og hvor meget, vi bevæger os i disse dage. Fødevareproduktion Ernæring og kostvaner Fødevaresikkerhed
15 APR Næsten alle fødevarer i EU overholder pesticidreglerne Hver anden af de mere end 91.000 fødevareprøver, som EU’s medlemslande har udtaget til pesticidkontrol i 2018, er helt fri for sporbare sprøjterester, viser EFSA’s årlige... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
01 APR Flere multiresistente bakterier i Europa Det bliver stadig sværere at behandle fødevarebårne infektioner blandt europæere. Flere og flere salmonella- og campylobacterbakterier er nemlig resistente overfor antibiotikatyper... Fødevareproduktion Bakterier og mikroorganismer Fødevaresikkerhed