16 FEB Temasite om bæredygtig udvikling af fødevarer Se nyt temasite om de mange måder DTU Fødevareinstituttet arbejder på at skabe bæredygtige teknologiske løsninger indenfor fødevareområdet. Fødevareproduktion Fødevareproduktion Fødevareteknologi Klimatilpasning
11 FEB Det kan gavne dit hjerte at holde igen med sødmælk Data peger på, at indtag af sødmælk er forbundet med en højere risiko for at udvikle hjerte-kar-sygdomme, mens indtag af ost er forbundet med en lavere risiko. Sådan... Fødevareproduktion Ernæring og kostvaner Sundhed og sygdomme
04 FEB Første danske tal for sygdomsbyrden ved peanutallergi Forskere ved DTU har for første gang udregnet sygdomsbyrden ved peanutallergi. Data om sygdomsbyrde kan bl.a. bruges til at prioritere sundhedsvæsenets indsatser. Fødevareproduktion Ernæring og kostvaner Sundhed og sygdomme Computerberegning Matematisk modellering
28 JAN Gratis onlinekursus om fødevareinnovation og iværksætteri Bliv klogere på innovation og entreprenørskab i den europæiske fødevaresektor ved at tage et gratis e-læringskursus, som DTU og fem andre europæiske universiteter står... Fødevareproduktion Fødevareproduktion Entreprenørskab Innovation og produktudvikling
25 JAN Pesticidrester i kosten 3. kvartal 2020 I alt 488 fødevarer er udtaget i forbindelse med den danske pesticidkontrol for 3. kvartal 2020. DTU Fødevareinstituttet har vurderet, at pesticidresterne i fem prøver... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
21 JAN Nyt datomærkningsværktøj skal hjælpe i kampen mod madspild Et værktøj fra EFSA skal hjælpe producenter med at datomærke deres fødevareprodukter korrekt og på den måde hjælpe med at bekæmpe madspild. Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Fødevarekvalitet Fødevareproduktion
14 JAN På vej mod at erstatte dyreforsøg med nye testmetoder En ny alternativ tilgang, der – uden brug af dyreforsøg – kan identificere kemikalier, som påvirker reproduktiv sundhed i mænd, er udviklet i et forskningsprojekt ledet... Fødevareproduktion Sundhed og sygdomme Fødevaresikkerhed Kemi Matematisk modellering Computerberegning
12 JAN Fødevarer i Danmark overholder generelt pesticidreglerne Af de 2.055 fødevareprøver, som er undersøgt i den danske pesticidkontrol 2019, er ti overskridelser af de gældende grænseværdier vurderet til at kunne udgøre en sundhedsmæssig... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
07 JAN Brug kostrådene til at spise sundt og klimavenligt Danmark har fået nye officielle kostråd, som danskerne kan bruge til at spise sundt og klimavenligt. DTU Fødevareinstituttet har udarbejdet kostrådenes videnskabelige grundlag Fødevareproduktion Ernæring og kostvaner
02 DEC Ridderkors for professors tarmbakterieforskning Professor Tine Rask Licht er blevet belønnet med Ridderkorset af H.M. Dronningen for sin årelange forskning i samspillet mellem kost, tarmbakterier og sundhed. Forskning... Fødevareproduktion Sundhed og sygdomme Bakterier og mikroorganismer