11 DEC Beregn kostreferenceværdier med nyt online værktøj Et nyt interaktivt værktøj fra EFSA giver adgang til information om, hvor store mængder af forskellige næringsstoffer folk har brug for i kosten. Fødevareproduktion Ernæring og kostvaner
06 DEC Viden skal værne mod hormonforstyrrende kemikalier Forskere fra DTU skal i to nye EU-projekter om hormonforstyrrende stoffer være med til at beskytte kvinders fertilitet og børns hjerneudvikling. Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
05 DEC Fortæl EFSA hvad du mener om tre høringer Det er muligt at give din mening til kende om to vejledninger og en videnskabelig vurdering, som den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, har sendt i høring. Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
04 DEC Ny viden muliggør mere vandgenbrug i fødevaresektoren Uden at kompromittere fødevaresikkerheden kan kyllingefødder renses med 50 procent mindre vand, og rengøringsvand genbruges i køleanlæg, viser forskning fra DTU. Fødevareproduktion Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
29 NOV Studerende skal lave ingredienser af nye biomasser og restprodukter Et nyt kursus skal gøre DTU studerende i stand til at trække ekstra værdi ud af fødevareindustriens restprodukter ved at skabe nye, bæredygtige ingredienser. Fødevareproduktion Fødevareproduktion Fødevareteknologi
26 NOV Gode takter i menuen på skoler og arbejdspladser Maden på danske arbejdspladser, ungdomsuddannelser, skoler og fritidsordninger lever op til halvdelen af Fødevarestyrelsens principper for sundere mad, viser en landsdækkende... Fødevareproduktion Ernæring og kostvaner
22 NOV Elever kan snart programmere og dyrke grønt i skolen Danske skoleelever får mulighed for at lege med maden i et nyt projekt, hvor de med en computer kan dyrke grønt i biologitimerne. Ernæring og kostvaner Fødevareproduktion
20 NOV Ny markant lavere grænse for indtag af dioxiner EFSA har nedsat grænsen for et tolerabelt indtag af dioxiner markant. De fleste danskere overskrider den nye indtagsgrænse, viser tal fra DTU. Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
14 NOV Ingen grund til at anbefale glutenfattig kost til alle Stort studie af effekten af at spise en glutenfattig kost får ikke forskerne bag til at anbefale folk at undgå gluten, med mindre de har cøliaki eller gluten intolerance... Fødevareproduktion Ernæring og kostvaner
11 NOV Blomster i mad populært, men sikkerheden er dårligt belyst En undersøgelse af 23 blomster anvendt i madlavning viser, at der ikke er nok viden til at sætte en grænse for, hvor mange man uden problemer kan spise, vurderer DTU... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed