07 JUL Ny metode til at bestemme uorganisk arsen i dyrefoder En ny europæisk metode til at analysere indholdet af uorganisk arsen i dyrefoder er udviklet på DTU Fødevareinstituttet. Uorganisk arsen er et kræftfremkaldende stof... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
01 JUL Dansk farvel til tilsatte fluorerede stoffer i fødevareemballage I Danmark er pap, mad- og bagepapir med tilsatte fluorerede stoffer blevet forbudt fra 1. juli 2020. Forbuddet er blevet til bl.a. på baggrund af DTU Fødevareinstituttets... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
24 JUN Restprodukt fra ølbrygning bliver til chips og dip Drømmen for et hold ølentusiaster på DTU er at brygge verdens mest cirkulære øl. En del af svaret er at omdanne restprodukter fra ølbrygningen til chips og dip. Fødevareproduktion Fødevareproduktion Fødevareteknologi
23 JUN Reservér dagen: Seminar om fødevareoverførte sygdomme i Danmark Kom til seminar om fødevareoverførte sygdomme den 2. september 2020, hvor DTU Fødevareinstituttet offentliggør den årlige rapport om forekomsten af zoonoser – sygdomme... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
17 JUN Fødevaresektorens appetit for blockchainløsninger vokser Blockchainløsninger, der bl.a. kan dokumentere varers tilblivelse, sikkerhed og distribution, vil have stor værdi for den danske fødevaresektor, viser et projekt ledet... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed It-systemer
10 JUN Ny viden kan føre til bedre allergiforebyggende modermælkserstatninger Varmebehandling af mælkeproteiner til brug i modermælkserstatning reducerer proteinernes evne til at fremkalde en allergisk reaktion, uden at det ændrer proteinernes... Fødevareproduktion Fødevareproduktion Sundhed og sygdomme Ernæring og kostvaner
04 JUN DTU er med til at efterforske sygdomsudbrud på Bornholm Fødevarestyrelsen, DTU Fødevareinstituttet og Statens Serum Institut arbejder på højtryk for at finde kilden til et større, igangværende sygdomsudbrud med campylobacter... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
02 JUN DTU bidrager til ny masterliste over hormonforstyrrende stoffer i EU Myndigheder i fem europæiske lande har sammen publiceret en slags masterliste over kemikalier, der har hormonforstyrrende effekter. Forskere fra DTU Fødevareinstituttet... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
29 MAJ Mere brugt mademballage skal kunne genanvendes Fødevareemballage ender ofte med at blive brændt, fordi det er blandingsprodukter, som ikke kan adskilles og genanvendes. Sammen med en lang række aktører går DTU Fødevareinstituttet... Fødevareproduktion Fødevareproduktion
28 MAJ Hullet mælkesyrebakterie nedbryder naturligt laktosen i mælk Forskere på DTU har udviklet en metode til at producere hullede mælkesyrebakterier, der naturligt, billigt og bæredygtigt kan bruges til at lave laktosefri eller sukkerreducerede... Fødevareproduktion Fødevareteknologi Fødevareproduktion