06 OKT Over ti år har danske svin fået mindre antibiotika, kalve mere Danske svineproducenter har i 2019 nået MRSA-handlingsplanens mål for et mindsket forbrug af antibiotika. Derimod er forbruget til kalve steget betragteligt gennem de sidste... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
22 SEP ”Nye” mælkesyrebakterier gør afrikansk kamelmælk sikker Et DTU-ledet forskningsprojekt har fundet formlen for en frysetørret starterkultur, som afrikanske kamelmælksbønder kan bruge til at lave sikre, syrnede mælkeprodukter... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion
18 SEP Ny grænse for det tolerable indtag af fire fluorerede stoffer Mange europæere overskrider den grænse for det tolerable indtag af fire fluorerede stoffer med kendte sundhedsskadelige virkninger, som den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
17 SEP Analysemetoder fra DTU kan afsløre fødevaresnyd Fødevaresvindel er et udbredt globalt problem og derfor er der behov for gode metoder til at bestemme, at fødevarer er, som der står på varedeklarationen. Metoder udviklet... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
10 SEP Søges: EU borgeres hjælp i kampen mod afrikansk svinepest Den Europæiske Sikkerhedsautoritet, EFSA, blæser til kamp mod afrikansk svinepest ved at udruste EU’s befolkninger med viden om tegn på sygdommen, og hvordan man indrapporterer... Fødevareproduktion Husdyrsygdomme
08 SEP Flere kemikalier kan vurderes for hormonforstyrrende effekter En europæisk vejledning, som er udviklet til at identificere hormonforstyrrende pesticider, kan ifølge forskere fra DTU Fødevareinstituttet og Rigshospitalet med nogle... Sundhed og sygdomme
02 SEP Væsentlig flere danskere smittet med campylobacter i 2019 Antallet af registrerede campylobacterinfektioner er steget næsten en femtedel i 2019 og undersøgelser viser, at mange af årets campylobacterudbrud skyldes kyllingekød... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer
18 AUG Programmet er klar til seminar om fødevareoverførte sygdomme i Danmark Programmet er på plads til seminaret om fødevareoverførte sygdomme den 2. september 2020, hvor DTU Fødevareinstituttet offentliggør den årlige rapport om forekomsten... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
12 AUG Pesticidrester i kosten 1. kvartal 2020 I alt 332 fødevarer er udtaget i forbindelse med den danske pesticidkontrol for 1. kvartal 2020. DTU Fødevareinstituttet har vurderet, at tre prøver udgør en sundhedsmæssig... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
06 AUG Bedre overvågning skal opdage sygdomsudbrud i opløbet Et nyt europæisk forskningssamarbejde sigter mod at øge chancerne for, at udbrud med smitsomme sygdomme bliver identificeret, mens de er under opsejling. Forskere fra... Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Sundhed og sygdomme