18 FEB Luftanalyser afslører oftere campylobactersmitte i kyllinger Sandsynligheden for at opdage campylobactersmitte i en kyllingeflok er firedoblet med en metode udviklet i et EU-projekt ledet af forskere fra DTU. Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer
13 FEB Fund af kæmpevirus rokker ved opfattelsen af biologisk liv Et internationalt forskerhold med deltagelse fra DTU har fundet verdens største bakteriofag-genomer, og det udfordrer vores betragtninger om biologisk liv. Arbejdet er... Gener og genomer Biologiske systemer
10 FEB Arvtager til global resistensovervågning via spildevand søges DTU-professor efterlyser i tidsskriftet Science nogle til at videreføre en global overvågning af antibiotikaresistente bakterier og smitsomme sygdomme via spildevand... Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
04 FEB EFSA byder velkommen til 11 åbne panelmøder i 2020 I år slår EFSA dørene op til 11 panelmøder for interesserede observatører, som enten kan overvære møderne i Parma eller via videostream. Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
29 JAN Pesticidrester i kosten 3. kvartal 2019 I alt 542 fødevarer er udtaget i forbindelse med den danske pesticidkontrol for 3. kvartal 2019. DTU Fødevareinstituttet har vurderet, at 12 prøver kan udgøre en sundhedsmæssig... Fødevareproduktion
23 JAN Bakterier gør sukker fra mælk seks gange så sødt Forskere på DTU har fundet en måde at omdanne mælkesukker i mejerirestprodukter til en sukkersirup, der er seks gange så sød som mælkesukkeret alene. Fødevareproduktion Fødevareproduktion Fødevareteknologi Bakterier og mikroorganismer
22 JAN Danskernes appetit efter saltholdige fødevarer er steget Kostens indhold af saltholdige fødevarer er steget med knap 10% det sidste årti, viser en analyse fra DTU Fødevareinstituttet. Fødevareproduktion Ernæring og kostvaner
21 JAN Center for Hygiejnisk Design flytter til FORCE Technology 1. februar 2020 flytter Center for Hygiejnisk Design fra DTU Fødevareinstituttet til FORCE Technology i Brøndby. Både medarbejdere og testudstyr flytter med. Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion
15 JAN Cocktaileffekter kan forudsiges med online-beregner Et online-værktøj udviklet på DTU kan vurdere risikoen for, at der opstår en cocktaileffekt, hvis mennesker bliver udsat for flere kemikalier med lignende skadelige effekt... Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme Fødevareproduktion
14 JAN Vegansk ’yoghurt’ lavet på mælkesyrebakterier fra planter Forskere på DTU har identificeret danske mælkesyrebakterier fra planter, som gør det muligt at lave et 100% vegansk alternativ til yoghurt med bare tre ingredienser. Fødevareproduktion Fødevareproduktion Bakterier og mikroorganismer Fødevareteknologi