24 NOV Brød fra danske supermarkeder er blevet mindre salt Saltindholdet i hvede- og rugbrød på danske supermarkedshylder er faldet med 10% i løbet af fem år. Det viser en undersøgelse, DTU Fødevareinstituttet har lavet i samarbejde... Fødevareproduktion Ernæring og kostvaner
23 NOV Dansk frugt og grønt indeholder færrest sprøjterester Ved at gå efter varer med danske flag i frugt og grøntafdelingen kan forbrugerne sikre sig en kost med færre sprøjterester. Danske afgrøder indeholder nemlig fortsat... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
21 NOV Multiresistente bakterier findes oftere hos danske patienter I 2015 er der igen registreret en stigning i antallet af prøver med multiresistente bakterier fra patienter i Danmark. Årets DANMAP-rapport om antibiotikaforbrug og resistensudvikling... Sundhed og sygdomme
18 NOV Tarmens bakterier påvirker vores forbrænding Mus, der overtager tarmbakterier fra overvægtige mennesker, bliver tykkere end mus, der overtager normalvægtiges tarmbakterier, selv om musene får den samme kost. Det... Sundhed og sygdomme
15 NOV Danske dyr får stadig mindre antibiotika Antibiotikaforbruget til danske dyr er fortsat faldet i 2015, især fordi svin får en stadig mindre mængde antibiotika. Derimod har alvorlige sygdomsudbrud blandt danske... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
15 NOV Færre patienter er blevet behandlet med antibiotika I 2015 er lidt færre patienter blevet behandlet med antibiotika end året før, men den samme mængde antibiotika er brugt. Samtidig er tendensen et større forbrug af antibiotikatyper... Sundhed og sygdomme
09 NOV Forskere og forretningsudviklere skaber innovation i fødevarevirksomheder Fødevarevirksomheder i Region Sjælland kan i et nyt projekt få gratis ekspertbistand til at udvikle innovative fødevareprodukter og -teknologier. Projektet, som er finansieret... Fødevareproduktion Fødevareteknologi Fødevareproduktion
08 NOV Nyt partnerskab vil fremme fødevaresikkerheden globalt DTU Fødevareinstituttet er gået sammen med Lunds Universitet, Hong Kong Polytechnic University og University of Bologna i et partnerskab, der vil arbejde for at fremme... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
03 NOV Diplomingeniøruddannelse i fødevaresikkerhed og -kvalitet DTU’s diplomingeniøruddannelse indenfor fødevareområdet har skiftet navn til Diplomingeniøruddannelse i fødevaresikkerhed og -kvalitet for bedre at afspejle de kompetencer... Fødevareproduktion Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed
02 NOV Se program til DANMAP seminar om antibiotikaforbrug og –resistens Kom til seminar om antibiotikaforbrug og –resistens i Danmark, som DTU Fødevareinstituttet, Statens Serum Institut og DTU Veterinærinstituttet holder den 15. november... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed