26 NOV Allergi overfor mad kan opstå gennem huden Fødevareallergi opstår ikke bare gennem det, vi spiser. Det, vi putter på huden og i håret, kan også fremkalde allergi. Jo mere viden om allergiens opståen, desto bedre... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
21 NOV DTU øger den internationale antibiotikaresistensrådgivning FN’s fødevare- og landbrugsorganisation har udnævnt DTU Fødevareinstituttet som nyt referencecenter for antibiotikaresistens. Fødevareproduktion Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Fødevaresikkerhed
19 NOV Når antibiotika ikke virker - en af de største trusler mod sundheden Hvert år koster antibiotikaresistens ifølge tal fra EU 25.000 europæere livet. WHO anser antibiotikaresistens for at være en af de største trusler mod menneskers sundhed... Bioteknologi Gener og genomer Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
14 NOV Usikker sundhedsskadelig effekt af rødt og forarbejdet kød Ny undersøgelse fra DTU og SDU viser en tendens til, at danskere, som spiser mere rødt og forarbejdet kød end anbefalet, har en øget risiko for at udvikle visse hjerte... Fødevareproduktion Ernæring og kostvaner Sundhed og sygdomme
12 NOV UVB-lamper i svinestalden giver kød med masser af D-vitamin Kød fra svin, der får en daglig dosis UVB-lys i måneden før slagtning, indeholder op til 20 gange så meget D-vitamin som normalt, viser et studie fra DTU. Fødevareproduktion Fødevareproduktion Innovation og produktudvikling
07 NOV Dansk hjælp til at opklare bioterrorisme Forskere fra DTU Fødevareinstituttet har i et samarbejde med USA’s udenrigsministerium rustet laboratorier verden over til hurtigere at kunne spore årsagen i bioterrorangreb... Fødevareproduktion Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer
05 NOV 360 grader rundt om fødevarernes effekter Ved at se på både de positive og negative sundhedsmæssige egenskaber i fødevarer er forbrugere og myndigheder bedre rustet til at forudse sundhedseffekter af enkelte... Fødevareproduktion Ernæring og kostvaner Fødevaresikkerhed Matematisk modellering Sundhed og sygdomme
29 OKT Tang og mikroalger på menuen For at kunne producere nok fødevarer til at brødføde jordens voksende befolkning i fremtiden ser DTU Fødevareinstituttet på det store potentiale i at udnytte havets ressourcer... Fødevareproduktion Fødevareteknologi Sundhedsfremmende stoffer Biologiske systemer Innovation og produktudvikling
28 OKT Fortæl EFSA, hvad du mener om tre høringer Det er muligt at give din mening til kende i tre sager, som den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, har sendt i høring. De tre sager handler om risici ved pesticidrester...
24 OKT Ny viden på vej om tarmbakteriers rolle i kost og sundhed Et forskningsprojekt ledet af DTU skal med en bevilling på knap 60 mio. kroner fra Novo Nordisk Fonden skaffe viden om tarmbakteriernes rolle, når mennesker reagerer... Bakterier og mikroorganismer Fødevareproduktion Ernæring og kostvaner Sundhed og sygdomme