10 DEC DTU resistensekspert blandt verdens mest indflydelsesrige forskere Professor og antibiotikaresistensekspert Frank Møller Aarestrup fra DTU Fødevareinstituttet er blandt de mest indflydelsesrige videnskabsfolk i verden. Fødevareproduktion Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Fødevaresikkerhed
09 DEC Seminar om kemi i fødevarer Kom til seminar den 15. januar 2020 og hør om ny viden og nye metoder, som kan forbedre den kemiske fødevaresikkerhed. Forskere fra DTU Fødevareinstituttet præsenterer... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
06 DEC 103 millioner baner vejen til fremtidens fødevareforskning DTU skal sammen med andre parter skabe et fælles højteknologisk laboratoriecenter, FOODHAY, der skal udvikle sundere og mere bæredygtige fødevarer og mindske madspild. Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Fødevareteknologi
05 DEC Nanodesignede ingredienser med forbedrede egenskaber DTU Fødevareinstituttet udnytter kulhydrater, proteiner og lipider til at udvikle naturlige såkaldte nanomikrostrukturerede ingredienser, som fødevareindustrien kan bruge... Fødevareproduktion Fødevareproduktion Fødevareteknologi
04 DEC Fortsat godt styr på pesticidrester i vores fødevarer Af de 2.121 fødevareprøver, som den danske pesticidkontrol har undersøgt i 2018, er seks prøver, der overskrider de gældende grænseværdier, vurderet at kunne udgøre en... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
03 DEC Cellefabrik laver mælkeprotein uden en ko Tag et restprodukt fra fødevareindustrien, og lad være med at smide det ud. Betragt det i stedet som en sidestrøm, og brug det til at udvikle en ny fødevare. DTU Fødevareinstituttet... Fødevareproduktion Fødevareteknologi Fødevareproduktion
02 DEC Jagten på naturens egne tilsætningsstoffer Aromaer, emulgatorer og konserveringsmidler fylder samlet set meget lidt i vores fødevarer, men gør en meget stor forskel for fødevarers smag, tekstur og holdbarhed. Forskere... Fødevareproduktion Fødevareproduktion
29 NOV Insekters sikre vej til middagsbordet Produktionen af insekter udleder 100 gange mindre CO2 end produktion af kvæg, så insekterne er en god proteinkilde til bæredygtige og sunde fødevarer samt som foder til... Fødevareproduktion Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
28 NOV Nok kompetencer til at vurdere kemikaliers farlighed Et nordisk initiativ vil sikre, at der i Norden også i fremtiden vil være nok fagpersoner, som kan hjælpe med at beskytte menneskers sundhed og vores miljø mod skadelige... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
27 NOV Fra idé til produkt – lav dine egne fødevarer Har du en idé til en innovativ fødevare, du vil prøve at gøre markedsklar? Det får du mulighed for på Ecotrophelia-kurset, som løber af stablen om aftenen i forårssemestret... Fødevareproduktion Fødevareproduktion Fødevareteknologi