31 MAR Pesticidrester i kosten 4. kvartal 2019 I alt 382 fødevarer er udtaget i forbindelse med den danske pesticidkontrol for 4. kvartal 2019. DTU Fødevareinstituttet har vurderet, at for 10 af prøverne kan en sundhedsmæssig... Fødevareproduktion
19 MAR Nye apparater til hurtig diagnosticering af coronavirus på vej DTU og Statens Serum Institut er i gang med at udvikle nye hurtige instrumenter til on-site-diagnosticering af coronavirus. To apparater forventes klar til nødbrug i...
11 MAR Nye måder at skaffe data om problematiske stoffer i fødevarer Forskning fra DTU Fødevareinstituttet vil gøre det nemmere, hurtigere og billigere at generere data om problematiske stoffer i fødevarer. Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
05 MAR DTU booster resistensovervågningen i Afrika og Asien DTU Fødevareinstituttet hjælper i tre nye projekter afrikanske lande til at implementere helgenomsekventering og Asien med at skaffe bedre data i kampen mod antibiotikaresistens... Gener og genomer Bakterier og mikroorganismer Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
04 MAR Sommerskole med fokus på, hvordan One Health gør verden sundere Sommerskole i Danmark giver kursister fra hele verden mulighed for at lære, hvordan One Health konceptet kan løse problemer, der har betydning for mennesker, dyr og miljø... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
03 MAR Regnemodel laver personlige kostråd for optimalt fiskeindtag En regnemodel fra DTU genererer personlige kostråd for, hvor meget fisk en person behøver at spise for at efterleve anbefalingerne for indtag af D-vitamin og gode fedtsyrer... Fødevareproduktion Ernæring og kostvaner Sundhedsfremmende stoffer
26 FEB Høring: Tolerabel grænse for indtag af fire fluorerede stoffer I en risikovurdering har den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, fastsat en grænse for det tolerable indtag af fire fluorerede stoffer, som har kendte sundhedsskadelige... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
25 FEB Tre spor mod en mere bæredygtig sund kost Forbrugere kan gennem deres indkøbsvalg bidrage til at gøre kosten mere bæredygtig. De kan ændre kostens sammensætning i en grønnere retning, vælge de mere bæredygtige... Fødevareproduktion Ernæring og kostvaner
25 FEB En sund og bæredygtig kost er mere plantebaseret Bælgfrugter, mørkegrønne grøntsager, nødder og frø skal fylde mere i de officielle kostråd, hvis de skal sikre, at kosten både er sund og bæredygtig. Det konkluderer... Fødevareproduktion Ernæring og kostvaner
20 FEB Danskere spiser mest usundt lørdag, får mindst motion søndag Sammenlignet med en almindelig hverdag indtager danskere 20% flere kalorier om lørdagen og bevæger sig 20% mindre om søndagen, viser tal fra DTU Fødevareinstituttet. Fødevareproduktion Ernæring og kostvaner