11 AUG Bedre data om forekomsten af resistente bakterier i Europa De nationale referencelaboratorier i EU’s medlemslande har forbedret deres evne til at bestemme forekomsten af resistens i forskellige bakteriearter. Det har DTU Fødevareinstituttet... Bakterier og mikroorganismer Fødevaresikkerhed
09 AUG Åbent møde i EFSA’s panel for mikrobiologiske forureninger Observatører er velkomne til at overvære det næste møde i den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritets (EFSA’s) panel for mikrobiologiske forureninger til september 2016... Bakterier og mikroorganismer Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
20 JUL Afrikansk kamelmælk bliver mere sikker med dansk viden Dansk viden om mælkeproduktion og fødevaresikkerhed gør i et DANIDA-finansieret projekt afrikansk kamelmælk mere sikker at drikke og sikrer en bedre udnyttelse af mælken... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion
12 JUL Ny metode afslører hvor virus gemmer sig En metode, der kan afsløre forskellige sygdomsfremkaldende virus på overflader som bordplader og inventar, er udviklet i et projekt i DTU Fødevareinstituttet. Metoden... Bakterier og mikroorganismer Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
07 JUL Butylparaben kan have flere hormonforstyrrende effekter Forskning tyder på, at butylparaben – som f.eks. bruges i kosmetik og hudplejeprodukter såsom solcreme – har flere reproduktionsskadelige effekter end hidtil kendt. Forskere... Sundhed og sygdomme
05 JUL Begræns indtaget af abrikoskerner og undgå forgiftninger Ved at spise en halv stor abrikoskerne, svarende til et kvart gram, risikerer voksne at overskride den sikre grænse for indtag af stoffer, som i kroppen bliver omdannet... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
29 JUN Stoffer i kød kan være kræftfremkaldende Befolkningsundersøgelser peger på en mulig sammenhæng mellem indtag af kød og udvikling af kræft. Kød kan indeholde kræftfremkaldende stoffer, men er også en vigtig ernæringskilde... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
27 JUN Madens transittid er en nøglefaktor for en sund fordøjelse Den transittid, maden er om at bevæge sig igennem et menneskes tarm, har afgørende betydning for mængden af skadelige nedbrydningsprodukter, der produceres undervejs... Fødevareproduktion Sundhed og sygdomme Ernæring og kostvaner
21 JUN Godt match kan skabe vækst i Danmarks tangindustri Nogle af de erhvervsfolk, som er samlet fra alle verdenshjørner på et internationalt symposium om tang i København, skal rejse hjem med en aftale om fremtidigt samarbejde... Fødevareproduktion Fødevareproduktion Sundhedsfremmende stoffer
16 JUN Undervisning om antibiotikaresistens i globalt klasseværelse Studerende fra hele verden kan nu på et gratis online kursus lære, hvordan bakterier udvikler resistens overfor antibiotika, og hvordan de mest gængse metoder til at... Bakterier og mikroorganismer Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed