20 OKT Bliv master i bæredygtig og sikker fødevareproduktion Tilmeld dig og kom på det første hold af Københavns Universitet og DTU’s fælles masteruddannelse i bæredygtig og sikker fødevareproduktion. Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion Klimatilpasning
12 OKT Deltag i seminar om antibiotikaforbrug og –resistens Se hvad dagen byder på, når Statens Serum Institut og DTU Fødevareinstituttet den 18. november 2021 holder seminar om antibiotikaforbrug og -resistens i Danmark i anledning... Fødevareproduktion Bakterier og mikroorganismer Sundhed og sygdomme Produktionsdyr
07 OKT Kritisk vigtige antibiotika bruges ikke mere i produktionsdyr Brugen af 3. og 4 generation cephalosporiner i den danske kvægbranche er ophørt. Dermed bliver stofferne ikke længere brugt i opdræt af danske produktionsdyr. Det viser... Fødevareproduktion Fødevareproduktion
29 SEP Langt mere skærm, slik og kage under første nedlukning Coronanedlukningen i foråret 2020 gav mindre sunde vaner i form af betydelig mere skærmtid og mere sødt, viser ny DTU undersøgelse. Ernæring og kostvaner Fødevareproduktion
23 SEP Nordisk undersøgelse vil se på kost, sundhed og bæredygtighed Den næste nordiske undersøgelse af kost, fysisk aktivitet og overvægt vil blive gennemført med et større fokus på at afdække, hvor sundt og bæredygtigt børn og voksne... Fødevareproduktion Ernæring og kostvaner
15 SEP DTU-startup introducerer innovativt kødalternativ Tre DTU-studerende er klar til at bringe deres innovative kødalternativ på markedet og søger danskernes hjælp til det. Produktet er baseret på den protein- og næringsrige... Fødevareproduktion Fødevareteknologi Fødevareproduktion
31 AUG Håndbog med nyeste viden om omega-3 fedtsyrer En håndbog er udkommet, som indeholder den nyeste viden om måder at udvinde, fremstille og beskytte sundhedsfremmende omega-3 fedtsyrer. Bogen er redigeret af forskere... Fødevareproduktion Fødevareproduktion Sundhedsfremmende stoffer
26 AUG Seminar om antibiotikaforbrug og –resistens – sæt kryds i kalenderen Kom og hør om antibiotikaforbrug og -resistens i Danmark, når Statens Serum Institut og DTU Fødevareinstituttet den 18. november 2021 holder seminar i anledning af den... Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Sundhed og sygdomme
23 AUG Høring: EFSA vurdering af sukker og sundhed Ud fra tilgængelige videnskabelige data er det ikke muligt at fastsætte en grænse for, hvor meget sukker forbrugere højst kan spise, uden det skader helbredet. Det konkluderer... Fødevareproduktion Ernæring og kostvaner Fødevaresikkerhed
17 AUG Hør om tang, alger og søstjerner som fremtidens fødevarer Inden 2050 skal vi producere 70% flere fødevarer end i dag for at kunne mætte den voksende befolkning. Vi er begrænset på landarealer, så DTU professor Charlotte Jacobsen... Fødevareproduktion Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Sundhedsfremmende stoffer