26 MAR Bevidste valg kan gøre kosten mere bæredygtig og sundere Mange danskere kan reducere kostens klimaaftryk betydeligt ved at følge de officielle kostråd, købe klimabevidst ind og mindske madspild, viser tal fra DTU. Yderligere... Fødevareproduktion Ernæring og kostvaner
21 MAR Hør om global sygdomsovervågning på WHO-webinar Hvordan analyser af spildevand kan bruges til at overvåge forekomsten af antibiotikaresistens og smitsomme sygdomme i hele verden, kan du høre mere om på et webinar den... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer
15 MAR Listeriaudbrud forårsaget af koldrøgede fiskeprodukter fra Estland Importerede, koldrøgede fiskeprodukter er kilden til et langvarigt listeriaudbrud, som siden 2016 har gjort ni syge. Det viser udbrudseftersporing fra Statens Serum Institut... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
14 MAR Pesticidrester i kosten 4. kvartal 2018 Ingen af de påviste indhold af pesticidrester, der er testet for i fødevarer som en del den danske pesticidkontrol for 4. kvartal 2018, er af DTU Fødevareinstituttet... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
11 MAR Bæredygtig øl brygget på overskudsris Overskudsris bliver til bæredygtig øl takket være forskning fra DTU Fødevareinstituttet. Fødevareproduktion Fødevareproduktion Fødevareteknologi
08 MAR Spildevand afslører antibiotikaresistens i hele verden Spildevand kan afsløre, hvor mange antibiotikaresistente bakterier raske befolkninger bærer rundt på, viser et internationalt studie ledet af DTU. Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
07 MAR Stadig store problemer med antibiotikaresistens i EU En rapport med nye EU-tal viser en fortsat stigning i forekomsten af bakterier, som er resistente over for antibiotikatyper, der bruges til at behandle syge mennesker... Bakterier og mikroorganismer Fødevareproduktion Sundhed og sygdomme
26 FEB Beskytter risikovurdering af hormonforstyrrende stoffer nok? Risikovurderinger af hormonforstyrrende stoffer bør tage bedre højde for usikkerheder omkring skadelige effekter, så risikoen ikke undervurderes. Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
21 FEB FN fremhæver dansk antibiotikasucces I kampen mod antibiotikaresistens kan andre lande lade sig inspirere af Danmarks erfaringer med at reducere antibiotikaforbruget til svin, fremhæver FN’s fødevare- og landbrugsorganisation... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer
20 FEB Mere ambitiøse mål vejen til mindre salmonellasmitte i Europa Et nyt mål om, at kun 1% af æglæggerne i en flok må være smittet med salmonella, vil formentligt kunne halvere antallet af fødevareoverførte salmonellatilfælde i EU... Fødevareproduktion Bakterier og mikroorganismer Fødevaresikkerhed