13 MAR ”Rejsegilde” for ansatte og tidligere ansatte i Mørkhøj DTU Fødevareinstituttet flytter fra Mørkhøj til DTU Lyngby Campus til nye laboratoriefaciliteter i løbet af de kommende måneder. Alle ansatte og tidligere ansatte er derfor... Fødevareproduktion
08 MAR Danskerne ved mere om resistente bakterier end andre i EU Danskere ved mere end mange andre europæere om antibiotikaresistente bakterier, og hvorfor de udgør en trussel mod menneskers sundhed. Det viser en undersøgelse fra den... Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer
06 MAR Næringsindhold i svinekød stort set uændret Danske svin i dag er gennemsnitligt 13% større ved slagtning end for 20 år siden, men næringsindholdet i svinekødsudskæringer er stort set uændret. Det viser en undersøgelse... Fødevareproduktion Ernæring og kostvaner
02 MAR DTU-aktie i at EU stempler fire stoffer som hormonforstyrrende På dansk forslag har EU i februar 2017 besluttet at anerkende, at fire phthalater er hormonforstyrrende for mennesker. DTU Fødevareinstituttet har bidraget med en væsentlig... Sundhed og sygdomme Fødevaresikkerhed
28 FEB Høj grad af antibiotikaresistens i bakterier i EU En høj grad af resistens overfor gængse antibiotikatyper er fundet blandt bakterier i både mennesker og dyr i Europa. En rapport med nye EU-tal understreger, at antibiotikaresistens... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer
23 FEB Kroppen optager ikke genetisk materiale fra vores mad Et studie fra DTU Fødevareinstituttet finder ikke belæg for, at genetisk materiale fra vores mad bliver optaget i kroppen og derved får mulighed for f.eks. at ændre kroppens... Gener og genomer Fødevareproduktion
22 FEB Deltag i EFSA’s åbne panelmøder online En flybillet er ikke nødvendig for at overvære den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA’s panelmøder i Parma, da alle møder i 2017 vil blive videostreamet. Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
16 FEB Nytænkning nødvendig for at bekæmpe antibiotikaresistens For at bremse udviklingen af antibiotikaresistente bakterier er det nødvendigt at finde nye måder at forebygge og behandle infektioner i dyr, gentænke nutidens husdyrproduktion... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
14 FEB Konference om globale løsninger på fødevaresikkerhedsudfordringer Konferencen GoFood vil sætte fokus på globale løsninger på nogle af verdens mest presserende fødevaresikkerhedsudfordringer. DTU Fødevareinstituttet er medarrangør af... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
09 FEB Zinkforbruget i svin er steget støt siden 2011 En oversigt over zinkforbruget i svin er blevet opdateret i DANMAP 2015 rapporten, efter der er fundet fejl i indberetningen af forbruget. De opdaterede data viser et... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed