06 OKT Pris for innovativ fødevareforskning på vej til DTU 20. november 2017 bliver Nils Foss Excellence prisen uddelt til en internationalt anerkendt forsker for innovativ forskning på fødevareområdet. I år er de nominerede til... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
05 OKT Endnu engang fald i antibiotikaforbrug til dyr Det samlede forbrug af antibiotika til dyr er faldet for tredje år i træk. Det viser den årlige DANMAP-overvågning for 2016, som Statens Serum Institut, DTU Veterinærinstituttet... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme Gener og genomer
02 OKT Overvær møde i EFSA’s panel for genmodificerede organismer Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, inviterer interesserede observatører til at overvære det næste møde i det videnskabelige panel for genmodificerede organismer... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
29 SEP Fælles indsats vil reducere eksponering for skadelige phthalater Forskellige tiltag skal gøre danske forbrugere i stand til at undgå produkter, der indeholder fire skadelige phthalater, og guide virksomheder til at begrænse brugen... Fødevareproduktion Sundhed og sygdomme
26 SEP DANMAP seminar om antibiotikaforbrug og -resistens Kom til seminar om antibiotikaforbrug og –resistens i Danmark, som DTU Fødevareinstituttet, Statens Serum Institut og DTU Veterinærinstituttet holder den 15. november... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
25 SEP Kartoffelskrald åbner guldgrube Nyt forskningssamarbejde vil udnytte restprodukter fra kartofler og tang i ingrediensproduktion. Perspektiverne lover – udover en værdiforøgelse på op til faktor 1000... Fødevareproduktion Fødevareteknologi Fødevareproduktion
21 SEP Bedre overvågning kan hjælpe Europas kamp mod antibiotikaresistens En rapport med tal fra fem europæiske overvågningsnetværk er yderligere dokumentation for sammenhængen mellem brugen af antibiotika i Europa og forekomsten af antibiotikaresistente... Fødevareproduktion Sundhed og sygdomme
14 SEP Nytænkende screening for kemikalier i pap- og papiremballage En ny tilgang til at identificere problematiske kemikalier i fødevareemballage af pap og papir er udviklet på DTU Fødevareinstituttet. Den bruger en række udvalgte cellebaserede... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
13 SEP Ny model kan hjælpe fiskeindustrien til større udbytte Ved at måle på en række proteiner i fisk er det muligt at vurdere, om en fisk er bedst egnet til f.eks. udskæring i ferske fileter eller til at blive brugt til røgede... Fødevareproduktion Fødevareproduktion
04 SEP Symposium om risikovurderinger Et symposium i Berlin vil samle fagfolk fra hele verden og stille skarpt på datidens, nutidens og fremtidens udfordringer for risikovurderinger set i et såvel nationalt... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed