09 JUL Pesticidrester i kosten 1. kvartal 2018 Kun ét af de påviste indhold af pesticidrester, der er testet for i fødevarer som en del den danske pesticidkontrol for 1. kvartal 2018, er af DTU Fødevareinstituttet... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
06 JUL Europæiske listeriainfektioner mistænkt fra frosne, ungarske grøntsager Frosne majskerner og andre frosne grøntsager er ifølge den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, den sandsynlige kilde til et europæisk listeriaudbrud, som bl... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
05 JUL Stor tidsbesparelse i udviklingen af hudplejeprodukter Hudplejeproducenter kan med en ny metode fra DTU Fødevareinstituttet forudsige holdbarheden af deres produkter på bare én måned i stedet for et halvt år som nu. Bioteknologi
02 JUL Blanding af pesticider giver lavere fødselsvægt hos rotter Hvis drægtige rotter får en blanding af pesticider i doser, som hver især ikke er skadelige, risikerer de at få afkom med nedsat fødselsvægt, viser studier fra DTU. Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
27 JUN KU og DTU gøder jorden for mere samarbejde om fødevareforskning DTU og KU har kortlagt deres styrker indenfor forskning i sunde og bæredygtige fødevarer, som sammen med virksomheder kan bruges til at løse de komplekse udfordringer... Fødevareproduktion
22 JUN Temasite om forskning i helhedsvurderinger af fødevarer Et nyt temasite fortæller om DTU Fødevareinstituttets forskning inden for helhedsvurderinger af fødevarers sundhedsgavnlige og -skadelige effekter. Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Sundhedsfremmende stoffer Sundhed og sygdomme
14 JUN Nyt online kursus i brug af metagenomics til sygdomsovervågning Studerende fra hele verden kan kvit og frit lære om metagenomics til antibiotikaresistensovervågning på et nyt online kursus fra DTU. Gener og genomer Bakterier og mikroorganismer Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
12 JUN Sunde tendenser i børnehaver uanset brugen af økologi Andelen af økologiske råvarer har ikke signifikant betydning for sammensætningen af børnehavebørns generelt sunde frokost, viser en undersøgelse fra DTU. Fødevareproduktion Ernæring og kostvaner
06 JUN Eksperter fra DTU udpeget til EFSA paneler EFSA har valgt de fødevaresikkerhedseksperter – inklusiv tre DTU ansatte – som skal sidde i organisationens videnskabelige paneler de næste tre år. Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
04 JUN Rabarberblade er ikke egnet som menneskeføde Indtag af rabarberblade kan forårsage alvorlige forgiftninger og i værste fald død, viser en risikovurdering fra DTU Fødevareinstituttet. Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed