04 SEP Teknologitopmøde åbent for tilmeldinger Du kan nu tilmelde dig Nordens førende universitetsdrevne teknologitopmøde, som finder sted den 10.-11. oktober 2018 på DTU i Lyngby. Topmødet har i år særlig fokus på... Fødevareproduktion Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
31 AUG EFSA-database med information om flere kemiske stoffer EFSA har udvidet og opgraderet sin OpenFoodTox database, som nu indeholder toksikologiske data for mere end 4.750 kemiske stoffer. Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
23 AUG Ufødte børn bedre beskyttet mod hormonforstyrrende stoffer Forskere fra DTU Fødevareinstituttet har været med til at forfine den internationale kemikalietestning, så den bedre kan afsløre hormonforstyrrende stoffer. Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
22 AUG Næsten alle fødevarer i EU overholder pesticidreglerne Godt halvdelen af de mere end 84.600 fødevareprøver, som EU’s medlemslande har udtaget til pesticidkontrol i 2016, er helt fri for sporbare sprøjterester, viser EFSA... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
15 AUG Reservér datoen til årets seminar om antibiotikaforbrug og -resistens Kom og hør om antibiotikaforbrug og -resistens i Danmark, når DTU Fødevareinstituttet, Statens Serum Institut og DTU Veterinærinstituttet den 15. november 2018 holder... Bakterier og mikroorganismer Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
08 AUG Seminar om fødevareoverførte sygdomme i Danmark Kom til seminar om fødevareoverførte sygdomme den 13. september 2018, hvor DTU Fødevareinstituttet offentliggør den årlige rapport om forekomsten af zoonoser - sygdomme... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
01 AUG Lær om brugen af nanoteknologi i fødevarefremstillingen En ny video fra den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, viser, hvordan viden om ingrediensers nanostrukturer bliver brugt til at udvikle nye og sunde fødevarer... Fødevareproduktion Fødevareteknologi Nanopartikler
25 JUL Hjemmelavet gelérand skyld i botulismeudbrud Det var en hjemmelavet gelérand, der i juni 2018 gav ni personer den alvorlige sygdom botulisme, viser undersøgelser foretaget af Fødevarestyrelsen, Statens Serum Institut... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer
24 JUL Nytænkning forvandler gulerodsskræller til gulerodsmel Gulerodsskræller bliver til mel i stedet for gødning takket være en idé udviklet af DTU studerende på et kursus i innovation og tværfaglighed. På kurset underviser bl... Fødevareproduktion Fødevareproduktion
18 JUL Overskudsmuslinger bliver til bæredygtigt dyrefoder Muslinger, som er for små til at sælge som menneskeføde, bliver i et projekt på DTU Fødevareinstituttet lavet om til bæredygtigt, økologisk dyrefoder. Fødevareproduktion Fisk og skaldyr Fødevareproduktion