09 OKT Objektiv måling af pillearbejdet ved afskalning af rejer Ved hjælp af klips og ud-af-boksen tænkning har forskere fra DTU og KU udviklet en metode, der objektivt kan måle rejers pilbarhed. Fødevareproduktion Fisk og skaldyr Fødevareproduktion
05 OKT Markant flere alvorlige bakterie-infektioner hos danske patienter Antallet af danskere, der bliver ramt af alvorlige bakterieinfektioner, er de seneste otte år vokset med en tredjedel. Det viser DANMAP-rapporten for 2017. Sundhed og sygdomme
02 OKT Antibiotikaforbruget til dyr er faldet for fjerde år i træk Forbruget af antibiotika til dyr er faldet i 2017, viser den årlige DANMAP-overvågning. Det er fjerde år i træk, at forbruget er gået ned. Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
02 OKT Danskere får stadig mindre antibiotika Læger udskriver mindre og mindre antibiotika. Det viser DANMAP-rapporten for 2017, som DTU Fødevareinstituttet, DTU Veterinærinstituttet og Statens Serum Institut står... Bakterier og mikroorganismer Sundhed og sygdomme
24 SEP Fødevarer i fokus på teknologitopmøde Nordens største universitetsdrevne teknologi-topmøde vil til oktober 2018 blandt andet stille skarpt på, hvordan brug af teknologi kan gøre fødevareproduktionen mere... Fødevareproduktion Fødevareteknologi Fødevareproduktion
17 SEP Alvorlige infektioner skal bekæmpes med afføring DTU deltager i et forskningsprojekt, der skal hjælpe syge mennesker blive raske ved hjælp af sikre og effektive afføringstransplantationer. Fødevareproduktion Sundhed og sygdomme
13 SEP Stabilt antal salmonellainfektioner og flere udbrud opdages Antallet af danskere, der er blevet syge af salmonella i 2017, er på niveau med de seneste år. Samtidig opdager nye metoder flere udbrud. Det viser årsrapporten over... Fødevareproduktion Bakterier og mikroorganismer Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
12 SEP Hjælp til sund mad i daginstitutioner En ny guide fra Fødevarestyrelsen skal hjælpe danske daginstitutioner med at tilberede sundere mad til børnene. DTU har udarbejdet guidens ernæringsfaglige grundlag. Fødevareproduktion Ernæring og kostvaner
06 SEP Krabber forvandlet fra skadedyr til smagfuld suppe En suppe lavet på invasive krabber har vundet førstepladsen i en innovationskonkurrence på DTU, som DTU Fødevareinstituttet har bidraget til. Fødevareproduktion Fødevareproduktion Fødevareteknologi Fisk og skaldyr
05 SEP Se program til seminar om fødevareoverførte sygdomme i Danmark Programmet er nu på plads til seminaret om fødevareoverførte sygdomme den 13. september 2017, hvor DTU Fødevareinstituttet offentliggør den årlige rapport om forekomsten... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed