08 NOV Næsten alle fødevarer i Danmark overholder pesticidreglerne Godt halvdelen af de 2.009 fødevareprøver, som i 2017 er testet i den danske pesticidkontrol, er helt fri for sporbare sprøjterester. Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
07 NOV DTU har åbnet innovationslegeplads for fødevarer DTU har åbnet en 300 m2 stor innovationslegeplads, hvor studerende, forskere og virksomheder kan afprøve gode idéer inden for fødevareområdet. Fødevareproduktion Fødevareproduktion
06 NOV Overvær møde i EFSA’s Videnskabelige Komité Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, inviterer interesserede observatører til at overvære det næste møde i den Videnskabelige Komité den 21.22. november... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
01 NOV Se programmet til seminar om antibiotikaforbrug og –resistens Der vil blandt andet blive delt erfaringer fra dannelsen af antibiotikaråd i Danmark samt stillet skarpt på antibiotikaforbrug til produktionsdyr set med forbruger-, producent... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
31 OKT Ni ”nye” hormonforstyrrende stoffer identificeret Forskere fra DTU og SDU har fundet solidt videnskabeligt belæg for, at yderligere ni kemiske stoffer er hormonforstyrrende. Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
30 OKT Pris for ekstraordinær indsats i studie af tarmbakterier Postdoc Martin Laursen fra DTU Fødevareinstituttet har modtaget en Young Researcher Award fra DTU for sit arbejde med at studere tarmens mangfoldige bakteriesammensætning... Sundhed og sygdomme Bakterier og mikroorganismer Ernæring og kostvaner
25 OKT Hver sjette 15-55-årige bruger sportsernæringsprodukter Cirka 16 procent af danske 15-55-årige bruger sportsernæringsprodukter, og hver tredje bruger har oplevet bivirkninger efter indtag, viser en undersøgelse fra DTU. Fødevareproduktion Ernæring og kostvaner
23 OKT Mere antibiotikaresistens i svin end i kyllinger i Europa DTU har i det hidtil største metagenomstudie af landbrugsdyr fundet mere antibiotikaresistens i svin end kyllinger, men flere forskellige resistensgener blandt kyllingerne... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer
18 OKT Pesticidrester i kosten 2. kvartal 2018 Ingen af de påviste indhold af pesticidrester, der er testet for i fødevarer som en del den danske pesticidkontrol for 2. kvartal 2018, er af DTU Fødevareinstituttet... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
15 OKT Saltindholdet i en række fødevarer kortlagt For at følge udviklingen mod at gøre danskernes kost mindre salt, har DTU Fødevareinstituttet kortlagt saltindholdet i frosne pizzaer, færdigpakkede supper, oste samt... Fødevareproduktion Ernæring og kostvaner