23 OKT Koden til et godt helbred ligger i tarmen Bakterier i tarmen har indflydelse på risikoen for at udvikle livsstilssygdomme som type 2-diabetes og hjerte-kar-sygdomme. DTU Fødevareinstituttet forsker i at forstå... Bakterier og mikroorganismer Fødevareproduktion Ernæring og kostvaner Sundhed og sygdomme
22 OKT Surmælksprodukt skal mindske kalvediarre og øge dyrevelfærden Et forskningssamarbejde ledet af DTU vil udvikle et surmælksprodukt, der skal forebygge diarre i kalve. Det kan mindske dødeligheden samt føre til lavere antibiotikaforbrug... Fødevareproduktion Bakterier og mikroorganismer Produktionsdyr Fødevareproduktion Husdyrsygdomme Sundhed og sygdomme
21 OKT Konference byder på data om kostkvalitet og sundhed hos kødelskere På Landbrug & Fødevarers ernæringskonference den 14. november præsenterer DTU Fødevareinstituttet nye data fra et projekt om sammenhængen mellem kostkvalitet, kødindtag... Fødevareproduktion Ernæring og kostvaner Sundhed og sygdomme
17 OKT Øllens gyldne muligheder for bæredygtighed DTU Bryghus brygger øl på nye måder til gavn for miljøet og har blandt andet fundet ud af, hvordan man kan springe maltprocessen over ved at tilsætte enzymer og dermed... Fødevareproduktion Enzymer og proteiner Fødevareteknologi Innovation og produktudvikling
16 OKT Se programmet til seminar om antibiotikaforbrug og -resistens Hvordan skaber brugen af svampebekæmpelsesmidler i landbruget problemer for menneskers sundhed? Og hvordan kan brugen af metagenomics styrke overvågning af resistens... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer
15 OKT Pesticidrester i kosten 2. kvartal 2019 I alt 551 fødevarer er udtaget i forbindelse med den danske pesticidkontrol for 2. kvartal 2019. DTU Fødevareinstituttet har vurderet, at ingen af prøverne udgør en sundhedsmæssig... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
10 OKT Vurdering af den rette alder at indføre overgangskost til spædbørn Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, har ud fra en litteraturgennemgang vurderet, at der ikke er en bestemt alder, hvor alle spædbørn i Europa skal starte... Fødevareproduktion Ernæring og kostvaner
09 OKT Antibiotikaresistens i dyr og kød ligger stabilt Forekomsten af antibiotikaresistens i fødevareproducerende dyr og kød i Danmark ligger nogenlunde stabilt, viser den årlige DANMAP-overvågning. Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
07 OKT Stadig mange fødevarebårne infektioner og udbrud i Danmark Blandt de 64 registrerede sygdomsudbrud i 2018 er to sjældne og alvorlige udbrud. Det fremgår af årsrapporten over forekomsten af fødevarebårne sygdomme i Danmark for... Fødevareproduktion Bakterier og mikroorganismer Fødevaresikkerhed
02 OKT Hør om brug af blockchain indenfor fødevarer på topmøde Nordens største universitetsdrevne teknologi-topmøde sætter i oktober 2019 bl.a. fokus på, hvordan blockchain kan øge fødevarers sporbarhed og forhindre plagiering. Interesserede... Fødevareproduktion Fødevareteknologi Ernæring og kostvaner