25 APR Kom til webinar om sund og klimavenlig kost Det fulde program er nu klar til et webinar om, hvad vi kan gøre for at fremme en sund og klimavenlig kost. Kom og vær med den 2. maj, når DTU Fødevareinstituttet holder... Ernæring og kostvaner Fødevareproduktion Fødevareproduktion
21 APR Universiteter og virksomheder skaber fremtidens fødevarer Flere danske universiteter og virksomheder er gået sammen om at skabe en fælles højteknologisk laboratorieplatform - FOODHAY. Gennem ny forskningsinfrastruktur skal FOODHAY... Fødevareproduktion Fødevareproduktion Fødevareteknologi Innovation og produktudvikling
19 APR De fleste fødevarer i EU overholder de tilladte pesticidgrænser Ud af de mere end 88.000 fødevareprøver, som er analyseret i EU’s pesticidkontrol i 2020, holder 94,9% sig indenfor de fastsatte grænseværdier. Det viser EFSA’s seneste... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Kemi
08 APR Præsentationer om, hvordan novel food bliver godkendt som fødevare Den 24. marts var 45 fra virksomheder og andre interesserede samlet til en temadag om novel food, hvor de fik viden om, hvornår en ny fødevare er novel food, hvordan en... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
05 APR Lær mere om helgenomsekventeringsanalyse Deltag i en tredages workshop om helgenomsekventeringsanalyse indenfor mikrobiel diagnostik, identifikation og klyngeanalyse den 22.-24. juni 2022. Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion Medicinske apparater og systemer Computerberegning
18 MAR Nyt center samler alle landets universiteter i forskningsfællesskab om fremtidens... Alle otte universiteter i Danmark er gået sammen om et nyt forskningscenter, der skal skabe tværfagligt samarbejde mellem forskere i Danmark og internationale partnere... Fødevareproduktion
16 MAR Voksne danskeres indtag af slik er tredoblet på 30 år Danskerne har det højeste slikforbrug i verden. Hver dansker køber i snit ca. 7 kilo slik og 6 kilo chokolade om året. Det er for meget i en sund kost og gavner ikke klimaet... Fødevareproduktion Ernæring og kostvaner
03 MAR EFSA: sukkerindtaget bør være så lavt som muligt På baggrund af den nuværende videnskabelige viden er det ikke muligt at fastsætte en grænse for, hvor meget sukker forbrugere højst kan spise, uden at det skader helbredet... Fødevareproduktion Ernæring og kostvaner
23 FEB Kom til temadag om novel food I udviklingen af nye og innovative fødevarer er en afklaring af novel food status og muligvis en EU-godkendelse nødvendig. På en temadag om novel food den 24. marts 2022... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
18 FEB Stort fald i sygdom fra fødevarer i EU under pandemien I et år præget af coronarestriktioner og ændrede vaner er forekomsten af fødevarebåren sygdom styrtdykket i Europa, viser ny EU rapport. Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer