08 JAN En sund og bæredygtig kost skal også være sikker at spise FN har udgivet vejledende principper for sammensætning af en kost, der er både sund og bæredygtig. DTU Fødevareinstituttet har deltaget i arbejdet med at udarbejde principperne... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
07 JAN Bliv bedre til at lave risikovurderinger via europæisk program Søg inden den 31. januar om at deltage i EFSA’s fellowship-program, som har til formål at styrke fagpersoners evne til at udarbejde robuste og forskningsbaserede risikovurderinger... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
06 JAN Programmet er klar til seminar om kemi i fødevarer Se programmet til seminaret om kemi i fødevarer den 15. januar, som sætter fokus på ny viden og nye metoder, der kan forbedre den kemiske fødevaresikkerhed. Forskere... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
02 JAN Salmonella årsag til flest fødevarebårne sygdomsudbrud i Europa Salmonellabakterier er skyld i næsten en tredjedel af alle registrerede fødevarebårne sygdomsudbrud i Europa. Campylobacterbakterier er dog stadig årsag til langt de... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
19 DEC Bæredygtige fødevarer med mindre strøm, færre råvarer og mindre spild Hvis det skal være muligt at brødføde verdens voksende befolkning, er en nytænkning af fødevareindustriens produktionsprocesser bydende nødvendig. DTU Fødevareinstituttet... Fødevareproduktion Fødevareproduktion Fødevareteknologi
18 DEC EFSA finder nuværende indtag af fem plastblødgørere uproblematisk EFSA vurderer, at europæere gennem kosten ikke bliver udsat for problematiske mængder af fem plastblødgørere. Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
17 DEC Mindre vand fra hav eller mark til tallerken En fødevares vej fra hav eller mark til tallerken kræver vand. Den industrielle fødevareproduktion kan udnytte vand mere bæredygtigt ved at bruge mindre drikkevand og udlede... Fødevareproduktion Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
16 DEC Viden om tarmbakterier skal forbedre stamcelletransplantationer Forskning fra DTU giver en begyndende forstående for, hvordan viden om patienters tarmbakterier kan bruges til at mindske bivirkningerne fra stamcelletransplantationer... Bakterier og mikroorganismer Sundhed og sygdomme
12 DEC Havets rester bliver fremtidens bæredygtige fødevarer For at nå FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling bør vi udnytte havets ressourcer og skabe næringsrige fødevarer af affaldsprodukter fra fiskeriet, f.eks. leveret fra... Fødevareproduktion Fødevareproduktion Fødevareteknologi
11 DEC DTU med til at sikkerhedsvurdere verdens første Ebolavaccine Verden har i november 2019 fået sin første kommercielle vaccine mod Ebola. DTU Fødevareinstituttet har været med til at vurdere, at vaccinen er sikker at bruge. Sundhed og sygdomme Gener og genomer