07 JUN Danskere er blandt Europas mest vidende om fødevaresikkerhed Danskere ved mere om fødevarerelaterede risici end den gennemsnitlige europæer. Det viser en forbrugerundersøgelse, som den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
06 JUN Kun få overskridelser af reglerne for veterinære lægemidler i EU Næsten alle rester af veterinære lægemidler og forurenende stoffer, som er fundet i prøver fra dyr og animalske produkter i EU’s medlemslande, overholder gældende EU... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
03 JUN Kom til Åbent Hus 11/6 i DTU Fødevareinstituttet Se programmet til DTU Fødevareinstituttets Åbent Hus den 11. juni 2019. Instituttet fejrer 60 års jubilæum og inviterer samarbejdspartnere indenfor med mulighed for at... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
29 MAJ Fiskeindustrien skal udnytte egne restprodukter Et europæisk forskningsprojekt med DTU Fødevareinstituttet i spidsen skal udvikle teknologiske løsninger, der kan gøre restprodukter i fiskeindustrien til en indtægtskilde... Fødevareproduktion Fødevareproduktion Fødevareteknologi
27 MAJ Offentlige køkkener holder fast i brugen af økologiske råvarer I offentlige køkkener, der har gennemført en økologiomlægning, er brugen af økologiske råvarer fortsat steget, efter omlægningsperioden er slut, viser en undersøgelse... Fødevareproduktion Ernæring og kostvaner
23 MAJ Veldokumenteret vej fra jord til bord Nyt projekt skal udvikle teknologier og metoder, der kan dokumentere fødevarers vej fra jord til bord og samtidigt forhindre plagiering. Projektet ledes af DTU Fødevareinstituttet... Fødevareproduktion Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
21 MAJ Sommerskole sætter fokus på entreprenørskab Spirende fødevare-entreprenører får på en DTU sommerskole viden og værktøjer til at udvikle en idé og skrive en forretningsplan for en ny fødevarevirksomhed. Fødevareproduktion Fødevareproduktion
15 MAJ Stor sundhedsgevinst ved at skifte bøffen ud med fisk Gennemsnitsdanskeren vil opnå en sundhedsmæssig gevinst ved at erstatte en del af det røde og forarbejdede kød i kosten med fisk, viser beregninger fra DTU Fødevareinstituttet... Fødevareproduktion Ernæring og kostvaner Sundhed og sygdomme
13 MAJ Høring: Vurdering af den rette alder at indføre skemad Modermælk eller modermælkserstatning kan dække langt de fleste spædbørns næringsbehov i de første seks måneder, konkluderer en videnskabelig vurdering fra EFSA. Vurderingen... Fødevareproduktion Ernæring og kostvaner
10 MAJ EU and My Food En ny informationskampagne fra EFSA sætter fokus på EU’s rolle inden for fødevaresikkerhed, dyrevelfærd og plantesundhed: #EUandMyFood. Fødevareproduktion Ernæring og kostvaner Fødevaresikkerhed