17 JUL Ikke kun drøvtyggere kan spise græs Juicen fra græs rummer protein, som i koncentreret form er en ny ingrediens med potentiale til at blive et vigtigt alternativ til de proteiner, der især kommer fra kød... Fødevareproduktion Enzymer og proteiner Innovation og produktudvikling
10 JUL Kom til aftenundervisning i entreprenørskab på DTU Der står entreprenørskab inden for fødevarer på programmet, når DTU som noget nyt lancerer undervisning i aftentimerne i efterårssemesteret 2019. Fødevareproduktion Fødevareproduktion
09 JUL Dusør for værktøj, der kan automatisere litteratursøgninger Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, har udlovet 60.000 euro i en crowdsourcing konkurrence om at udvikle det bedste værktøj til at gennemgå videnskabelig... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
04 JUL Det ufødte barn skal beskyttes bedre mod kemikaliecocktails Selv små doser af et kemisk stof kan skade, når det optræder sammen med andre stoffer. Viden om cocktaileffekten er helt central, når lovgivere sætter grænseværdier for... Sundhed og sygdomme
02 JUL Langt de fleste fødevarer i EU overholder pesticidreglerne Ingen sporbare pesticidrester er fundet i over halvdelen af de mere end 88.000 fødevarer, som er testet i EU-landenes pesticidkontrol i 2017. Det viser EFSA’s seneste... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
27 JUN Berigede fødevarer kan afhjælpe D-vitaminmangel i Danmark Fødevarer beriget med D-vitamin har i et studie fra DTU vist sig at være effektive til at undgå D-vitaminmangel blandt danske og pakistanske kvinder i vintermånederne... Ernæring og kostvaner Fødevareproduktion Sundhedsfremmende stoffer Sundhed og sygdomme
24 JUN EFSA leder efter nye medlemmer af bestyrelsen EFSA skal forny sin bestyrelse og inviterer interesserede kandidater til at ansøge inden den 19. juli 2019 om en af de syv poster, der bliver ledige. Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
20 JUN Kaffesyre kan bremse harskning af fiskeolier i fødevarer Ny viden fra DTU Fødevareinstituttet kan gøre det lettere at tilsætte fiskeolier til fedtholdige fødevarer, uden at de hurtigt bliver harske. Fødevareproduktion Fødevareteknologi Fødevareproduktion
18 JUN Vær online observatør ved EFSA-møder Interesserede observatører har mulighed for at deltage online i to møder i Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA – i møde i den Videnskabelige Komité den 25... Fødevareproduktion Ernæring og kostvaner Fødevaresikkerhed
12 JUN I frontlinjen for sund, sikker og bæredygtig mad DTU Fødevareinstituttet forebygger sygdom og fremmer sundhed, udvikler nye og bedre fødevarer til den voksende befolkning og skaber bæredygtige teknologiske løsninger... Fødevareproduktion Sundhed og sygdomme