27 AUG Brug for fokus på fisk og bælgfrugter i dagsinstitutioners mad Mere fisk og flere bælgfrugter bør komme på tallerknerne i danske dagsinstitutioner med en madordning, viser en undersøgelse fra DTU Fødevareinstituttet. Fødevareproduktion Ernæring og kostvaner
22 AUG Hvad vi ved - og ikke ved - om klimavenlig kost Følg de officielle kostråd, reducer madspild og skær ned på rødt kød, alkohol og søde sager. Så langt rækker den forskningsbaserede viden sig i dag til at sige, hvordan... Fødevareproduktion Ernæring og kostvaner
19 AUG Workshops om blockchain i fødevarebranchen Danske fødevarevirksomheder kan på to gratis workshops få mere viden om, hvordan blockchain kan hjælpe til at dokumentere danske fødevarers vej fra jord til bord samt... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion
15 AUG Sæt kryds i kalenderen til seminar om antibiotikaforbrug og -resistens Kom og hør om antibiotikaforbrug og -resistens i Danmark, når Statens Serum Institut og DTU Fødevareinstituttet den 15. november 2019 holder årets seminar i anledning... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
13 AUG Stadig sund fornuft at spise Nøglehulsmærket mad Ved at vælge Nøglehulsmærkede produkter, når det er muligt, bliver den gennemsnitlige danske kost betydeligt rigere på fuldkorn og væsentligt fattigere på salt og mættet... Fødevareproduktion Ernæring og kostvaner
07 AUG Seminar om fødevareoverførte sygdomme i Danmark Kom til seminar om fødevareoverførte sygdomme den 7. oktober 2019, hvor DTU Fødevareinstituttet offentliggør den årlige rapport om forekomsten af zoonoser - sygdomme... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
05 AUG Pointer fra EFSA-konference samlet En særudgave af EFSA Journal opsummerer den viden og de pointer, som blev præsenteret på EFSA’s tredje videnskabelige konference. Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
31 JUL Fødevarer vi kan stole på Fødevarer kan indeholde stoffer, som kan skade sundheden. DTU Fødevareinstituttet vurderer risici i hele jord til bord-kæden for at sikre fødevaresikkerheden, så hverken... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
25 JUL EFSA identificerer det næste årtis vigtigste forskningsbehov Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, har fremlagt en liste over, hvor der er størst behov for yderligere forskning for at sikre den bedste fødevaresikkerhedslovgivning... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
24 JUL Pas på madbakterierne i sommervarmen 50 forbrugere er blevet syge af campylobacter fra dansk kyllingekød. Det reelle antal patienter kan være langt højere. Fødevarestyrelsen opfordrer til at huske køkkenhygiejnen... Bakterier og mikroorganismer Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed