25 SEP Fortsat positiv udvikling i forbruget af antibiotika til dyr Forbruget af antibiotika til dyr har været nedadgående fem år i træk, viser den årlige DANMAP-overvågning. Særligt markant er en reduktion i forbruget til mink på knap... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer
20 SEP Opdaterede referenceværdier for næringsstoffer i kosten Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, har færdiggjort en opdatering af referenceværdierne for 34 forskellige næringsstoffer i kosten. Fødevareproduktion Ernæring og kostvaner
16 SEP Efterlysning: Gode idéer til at skrue ned for de søde sager Danskerne er verdensmestre i at spise slik – og det går bl.a. ud over børns sundhed. I et nyt projekt skal DTU Fødevareinstituttet derfor hjælpe danske børnefamilier... Fødevareproduktion Ernæring og kostvaner
12 SEP Saltindholdet i en række fødevarer kortlagt For at følge udviklingen mod at gøre danskernes kost mindre salt har DTU Fødevareinstituttet kortlagt saltindholdet i færdigpakkede pålægssalater, kartoffelprodukter... Fødevareproduktion Ernæring og kostvaner
10 SEP Hjælp til at vurdere, om varer kan få Fuldkornslogo eller Nøglehulsmærke En ny version af et gratis værktøj udviklet på DTU kan generere næringsdeklarationer til fødevarer og – som noget nyt – bruges til at vurdere, om varerne kan få et Fuldkornslogo... Fødevareproduktion Fødevareproduktion Ernæring og kostvaner
04 SEP Nye næringsstofdata for laks på det danske marked Indholdet af D-vitamin i danskernes yndlingsfisk, laksen, har ikke ændret sig i løbet af de seneste 10 år, men det har fedtsyresammensætningen, viser analyser fra DTU... Fødevareproduktion Ernæring og kostvaner
02 SEP Bio Facility samler DTU’s dyrefaciliteter DTU har samlet alle dyrefaciliteter i et nyt center, Bio Facility, under DTU Fødevareinstituttet. Bio Facility åbner pr. 1. september 2019 og skal betjene hele universitetet... Fødevareproduktion Biologiske systemer Sundhed og sygdomme
29 AUG Godt med energi og protein i økologisk plejehjemsmad Maden på plejecentre med et højt økologiforbrug er ernæringsmæssigt mindst lige så godt sammensat som på plejecentre med lavt økologisk forbrug, viser en undersøgelse...
29 AUG Bedre odds for sundere mad i kantiner med højt økologiforbrug Sandsynlighed for, at landets arbejdspladser, ungdomsuddannelser og skoler lever op til alle Fødevarestyrelsens principper for sundere mad, er størst blandt køkkener... Fødevareproduktion Ernæring og kostvaner
28 AUG Pesticidrester i kosten 1. kvartal 2019 I alt 524 fødevarer er udtaget i forbindelse med den danske pesticidkontrol for 1. kvartal 2019. DTU Fødevareinstituttet har vurderet én prøve til at udgøre en sundhedsmæssig... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed