04 JAN Rekord mange listeria-dødsfald i Europa Selvom antallet af registrerede listeriainfektioner i Europa er stagneret, har bakterien forårsaget rekord mange dødsfald i 2015. Det viser den årlige EU-rapport for... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
21 DEC Fødevareallergi skal forebygges og behandles I dag er det ikke muligt at forebygge eller behandle fødevareallergi. Det vil et nyt projekt nu forsøge at ændre på og dermed øge livskvaliteten for allergikere verden...
20 DEC Pesticidrester i kosten 3. kvartal 2016 Af de prøver af frugt, grøntsager og korn, som er analyseret for sprøjterester i forbindelse med den danske pesticidkontrol fra Fødevarestyrelsen og DTU Fødevareinstituttet... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
16 DEC Ny version af håndbog for fagfolk til brug i kostplanlægning En håndbog, som omsætter de officielle kostanbefalinger til konkrete råd, opskrifter og kostforslag, er blevet opdateret. Bogen er et praktisk online opslagsværk til... Fødevareproduktion Ernæring og kostvaner
15 DEC Mere grønt og mindre salt gør kantinemåltider sundere Mængden af frugt og grønt, som kantinegæster på landets arbejdspladser lægger på deres frokosttallerkner, er vokset i løbet af ti år. Ændringen har været med til at reducere... Fødevareproduktion Ernæring og kostvaner
07 DEC Restprodukt kan give bryggerier ny indtægtskilde Bryggerier kan sikre sig yderligere indtjening med et nyudviklet kompaktfilter, som skånsomt og økonomisk udvinder fibre, protein, sukker, antioxidanter og vitaminer... Fødevareproduktion Fødevareteknologi Fødevareproduktion
01 DEC Ingen salmonellainfektioner fra danske æg Af det rekord lave antal registrerede fødevarebårne salmonellatilfælde for 2015 er ingen tilskrevet danske æg. Det er første gang i salmonellasmittekilderegnskabets næsten... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
30 NOV Årtiers kamp mod sygdomsfremkaldende mikroorganismer Fødevaresikkerheden i Danmark er høj, men alligevel gør fødevareoverførte sygdomsfremkaldende mikroorganismer hvert år et betydeligt antal danskere syge. I over 30 år... Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
29 NOV Dansk overvågning af antibiotika vigtig i kampen mod resistens Den danske overvågning af antibiotikaforbrug og -resistensudvikling blandt dyr, mennesker og fødevarer har de sidste 20 år gjort det muligt - på et videnskabeligt grundlag... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
25 NOV Dansk insektproduktion skal skabe miljøvenlige proteinkilder Danmark skal være forgangsland for bæredygtig industriel produktion af insekter til foder og fødevarer. Det er udgangspunktet for et nyt projekt støttet af Innovationsfonden... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed