01 OKT Danske kvinders vægt går fortsat opad Mens overvægtsudviklingen blandt danske mænd og børn ser ud til at være stagneret, er danske kvinder i gennemsnit blevet tungere i løbet af de sidste ti år, og mere end... Fødevareproduktion Ernæring og kostvaner
28 SEP Invitation til professor Lisbeth Truelstrup Hansens tiltrædelsesforelæsning DTU Fødevareinstituttet inviterer til professor Lisbeth Truelstrup Hansens tiltrædelsesforelæsning fredag den 23. oktober 2015. Lisbeth Truelstrup Hansen vil fortælle... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion Bakterier og mikroorganismer
25 SEP Videregående kursus i hygiejnisk design Godt implementeret og anvendt hygiejnisk design kan give medicinal- og fødevareindustrien mindre nedetid, vedligeholdelse og rengøring samt resultere i både besparelser... Fødevareproduktion Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Fødevareteknologi
24 SEP Pesticidrester i kosten 1. kvartal 2015 Ingen af de påviste sprøjterester, der blev fundet i forbindelse med den danske pesticidkontrol fra Fødevarestyrelsen og DTU Fødevareinstituttet for 1. kvartal 2015... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
17 SEP Forskning fører til bedre forudsigelser af cocktaileffekter Hvis man skal beskytte mennesker fra kemikaliers sundhedsskadelige virkning, er det ikke tilstrækkeligt at risikovurdere de kemikalier, vi bliver udsat for i dagligdagen... Fødevaresikkerhed Matematisk modellering
15 SEP Hormonforstyrrende stoffer kan påvirke brystudviklingen Hormonforstyrrende stoffer kan påvirke brystvævets udvikling i mennesker, peger rottestudier på. Stoffernes effekt på brystvævets tidlige udvikling kan imidlertid blive... Sundhed og sygdomme Fødevaresikkerhed
03 SEP Ny viden styrker risikovurderinger af fødevarekontaktmaterialer De seneste års forskning og risikovurderinger af kemikalier i fødevarer har ifølge den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, produceret ny viden, som bør inkorporeres... Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion Sundhed og sygdomme
01 SEP Kursus i hygiejnisk design med fokus på maskiner og udstyr Invester i de rigtige maskiner og det rigtige udstyr. Kom og hør om, hvordan designere, konstruktører, indkøbere og brugere i fødevareindustrien, den biologiske og farmaceutiske... Fødevareproduktion Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Fødevareteknologi
31 AUG Rekordinteresse for uddannelse i fødevareanalyse Der er ingen tomme pladser, når 40 nye studerende på DTU’s diplomuddannelse i fødevareanalyse starter deres studie. En stigning i antallet af ansøgere på mere end 50... Fødevareproduktion
28 AUG Grænseværdi for fluorerede stoffer i fødevareemballage Fødevaremyndighederne har indført en vejledende grænseværdi for fluorerede stoffer i fødevareemballage for at reducere brugen af stofferne, som kan være skadelige for... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme