07 FEB Protein lige vigtig selvom appetitten skrumper med alderen Selvom portionsstørrelserne bliver mindre, når appetitten svinder med alderen, skal mængden af protein på tallerkenen forblive konstant. Det er nødvendigt, for at folk... Fødevareproduktion Ernæring og kostvaner
02 FEB Kedelig nordisk førsteplads til Danmark for rygning og alkohol Danmark indtager en kedelig førsteplads som det land i Norden, hvor flest voksne ryger dagligt og oftest drikker alkohol. Det viser den anden fællesnordiske undersøgelse... Fødevareproduktion Ernæring og kostvaner
31 JAN Information om tusindvis af kemikalier bare et museklik væk Med en ny database har den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, gjort det nemt at få adgang til videnskabelige data om tusindvis af kemiske stoffers skadelige... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
26 JAN På vej mod global overvågning af antibiotikaresistens Spildevandanalyser fra 100 lande verden over skal bruges til at overvåge forekomsten af antibiotikaresistens i op mod halvdelen af jordens befolkning. Det er hensigten... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
25 JAN Flere svært overvægtige i Norden Flere voksne er blevet svært overvægtige i Norden. Det viser en fællesnordisk befolkningsundersøgelse af kost, fysisk aktivitet og overvægt, som DTU Fødevareinstituttet... Ernæring og kostvaner Fødevareproduktion
24 JAN Bliv klogere på hvordan One Health gør verden sundere Kursister fra hele verden vil bruge en del af deres sommer i Danmark på at lære, hvordan One Health konceptet bruges til at løse problemer, der har betydning for sundhed... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Husdyrsygdomme
19 JAN Flere voksne i Norden spiser usundt Flere voksne i Norden spiser usundt. Det viser den anden fællesnordiske undersøgelse med sammenlignelige resultater om kost, fysisk aktivitet og overvægt, som DTU Fødevareinstituttet... Fødevareproduktion Ernæring og kostvaner
11 JAN Opfindsomhed og omtanke gør skolemad sundere Opfindsomhed og omtanke er nogle af de ingredienser, der kan give sortimentet i skolers madordning et sundhedsmæssigt løft. Det viser en undersøgelse fra DTU Fødevareinstituttet... Fødevareproduktion Ernæring og kostvaner
09 JAN Seminar om hygiejnisk design med fokus på rustfrit stål Kom og hør, hvordan den rigtige brug af rustfrit stål kan bruges til at holde mikroorganismer og andre urenheder ude at fødevareprodukter på et gratis eftermiddagsseminar... Fødevareproduktion Fødevareproduktion
05 JAN Forbedrede mælkesyrebakterier skal give mere velsmagende oste og gavne miljøet Mælkesyrebakterier er med til at give en lang række mejeriprodukter den rette smag, konsistens og holdbarhed. Et nyt projekt vil udnytte restprodukter fra mejeriproduktionen... Fødevareproduktion Fødevareteknologi Sundhedsfremmende stoffer