12 MAJ Succes med mere økologi i de offentlige køkkener En statsstøttet ordning rettet mod at hjælpe offentlige køkkener med at gennemføre en økologiomlægning har løftet brugen af økologiske råvarer betydeligt. Blandt mere... Ernæring og kostvaner Fødevareproduktion
11 MAJ Invitation til professor Tine Halds tiltrædelsesforelæsning DTU Fødevareinstituttet inviterer til professor Tine Halds tiltrædelsesforelæsning fredag den 3. juni 2016. Tine Hald vil tale om baggrund, status og perspektiver inden... Bakterier og mikroorganismer Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
04 MAJ Europæiske data for fødevareindtag og kemiske forureninger Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, har offentliggjort data for, hvad europæerne spiser såvel som tal for forskellige kemiske forureninger i fødevarer på... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Ernæring og kostvaner
02 MAJ EFSA vurderer igen bisphenol A’s påvirkning af immunforsvaret Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, vil vurdere nye forskningsresultater fra Holland, som viser, at bisphenol A kan skade immunforsvarets udvikling hos... Fødevareproduktion Sundhed og sygdomme
29 APR Computere skal afsløre flere hormonforstyrrende kemikalier Forskere på DTU Fødevareinstituttet arbejder på at udvikle computermodeller til at forudsige hvilke af de mange kemikalier i vores kost, miljø og forbrugerprodukter... Fødevareproduktion Computerberegning
27 APR Kosten sundest blandt de, der laver maden selv Kosten er generelt sundere hos danskere, der bruger tid på at lave mad selv, og som spiser især morgenmad sammen med andre. Kun i få hjem hjælper børn med at lave mad... Fødevareproduktion Ernæring og kostvaner
26 APR Nye udvindingsmetoder skal mindske spild i tangindustrien Danske virksomheder skal udvinde og afsætte flere af de værdifulde stoffer, som findes i tang. Det vil DTU Fødevareinstituttet hjælpe virksomhederne med i et nyt treårigt... Fødevareproduktion Fødevareteknologi Fødevareproduktion Sundhedsfremmende stoffer
20 APR Gode råd om mad uden gluten En pjece med vejledning i, hvordan mennesker med cøliaki spiser en kost fri for gluten, er udkommet i en opdateret udgave. Den nye version indeholder bl.a. information... Fødevareproduktion Ernæring og kostvaner
19 APR Bisphenol A i lave doser kan påvirke sædkvalitet, brystvæv og adfærd Hvis rotter får bisphenol A i lave doser i løbet af den tidlige udvikling, kan det føre til nedsat sædkvalitet, højere vægt samt ændret brystudvikling og adfærd. Det... Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
18 APR Symposium om risikovurdering af kemikalie-cocktails Hør om den nyeste forskning indenfor risikovurdering, når mennesker er udsat for adskillige stoffer i en kemikalie-cocktail, på et symposium i Holland den 18-19. maj... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed