05 NOV D-vitaminniveauer kan sammenlignes på tværs af studier og lande Viden om en befolknings D-vitaminniveau er vigtig for at kunne vurdere, hvor stor en andel, der har eller risikerer at udvikle D-vitaminmangel og for at kunne udarbejde... Ernæring og kostvaner Sundhedsfremmende stoffer
26 OKT Invitation til Europæisk Antibiotikadag 2015 Kom til Europæisk Antibiotikadag den 18. november 2015, hvor DTU Fødevareinstituttet og Statens Serum Institutsætter fokus på humant og veterinært antibiotikaforbrug... Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion Bakterier og mikroorganismer
22 OKT Nøglehullet giver sundere fødevarer Nøglehulsmærket har sat gang i produktudvikling, der har resulteret i sundere fødevarer, som ellers ikke ville have set dagens lys. Produkter, der bærer mærket, kan være... Ernæring og kostvaner Fødevareproduktion
20 OKT Betydeligt færre ESBL-bakterier i kyllingekød Betydeligt færre resistente ESBL-bakterier er fundet i dansk og importeret kyllingekød i 2014 sammenlignet med året før. Det er andet år i træk, at der er registreret... Bakterier og mikroorganismer Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
15 OKT Europæisk pris for forskning i omega-3 fedtsyrer En ung forsker fra DTU Fødevareinstituttet har høstet en pris for sin forskning i teknologier til at forhindre harskning af omega-3 fedtsyrer, der tilsættes berigede... Fødevareproduktion Fødevareproduktion Sundhedsfremmende stoffer
13 OKT Nye tal for kemiske forureninger i danske fødevarer Der er ingen overraskelser i en ny opgørelse over indholdet af forskellige kemiske forureninger i fødevarer set i forhold til de foregående år. DTU Fødevareinstituttet... Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion
12 OKT Pesticidrester i kosten 2. kvartal 2015 Af alle prøver af frugt, grøntsager og korn, som er analyseret for sprøjterester i forbindelse med den danske pesticidkontrol fra Fødevarestyrelsen og DTU Fødevareinstituttet... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
08 OKT Fald i antibiotikaforbruget til dyr Antibiotikaforbruget til dyr er faldet i 2014 især på grund af et mindre forbrug til svin. Kritisk vigtige antibiotika, der bliver brugt til at behandle mennesker, bruges... Bakterier og mikroorganismer Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
08 OKT Danskerne henter stadig meget antibiotika på apoteket Efter mange års støt stigning er mængden af antibiotika, der sælges til mennesker i Danmark, stagneret siden 2011. Det viser årets DANMAP rapport 2014 fra DTU Fødevareinstituttet... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion Bakterier og mikroorganismer
06 OKT Flere multiresistente bakterier på danske hospitaler Der var i 2014 en stor stigning i antallet af patienter, som fik infektioner med multiresistente bakterier som VRE og CPE på de danske hospitaler. Det viser årets DANMAP... Bakterier og mikroorganismer Fødevareproduktion