14 DEC Se highlights fra EFSA-konference om fremtidens fødevaresikkerhed En lang række optagelser fra den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritets, EFSA’s videnskabelige konference om fremtidens fødevaresikkerhed er blevet offentliggjort. Du... Fødevaresikkerhed
10 DEC Ny og forbedret adgang til danske fødevaredata DTU Fødevareinstituttet har lanceret en ny database for fødevaredata i Danmark. Fødevaredata, som databasen kaldes, er en mobilvenlig afløser for Fødevaredatabanken... Fødevareproduktion Ernæring og kostvaner
09 DEC Forskning skal lukke huller i viden om sygdomsbyrden Den officielle statistik over fødevareoverførte sygdomme viser kun toppen af isbjerget, fordi kun få mennesker går til lægen, når de bliver syge af noget, de har spist... Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion
03 DEC Ny teknologi sporer hurtigt nyt resistensgen Et nyt resistensgen er fundet i colibakterier blandt grise, kyllingekød og mennesker i Kina. Bakterier med samme resistensgen er nu også fundet i Danmark, viser en ny... Gener og genomer Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Dataanalyse Bakterier og mikroorganismer
02 DEC Danskernes D-vitaminniveau er bestemt af deres gener Visse genvariationer øger risikoen for at have et lavere D-vitaminniveau. Det viser et ph.d.-studie fra DTU Fødevareinstituttet, som har undersøgt effekten af at spise... Ernæring og kostvaner Sundhedsfremmende stoffer
23 NOV Virksomheder får nyt værktøj til at tjekke skadelig kemi Ny database rummer mere end 600.000 stoffer og giver danske virksomheder en unik mulighed for hurtigt at få overblik over skadelige virkninger ved nye stoffer, de overvejer... Biologiske systemer Fødevaresikkerhed Computerberegning
20 NOV Fortsat færre sprøjterester i danske afgrøder Hvis du vil minimere dit indtag af sprøjterester, kan du med fordel vælge danske afgrøder, som fortsat indeholder færre sprøjterester end udenlandske. Det viser årets... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
19 NOV Samlet info om temaer på food.dtu.dk Antibiotikaresistens, ernæring og kostvaner, kemikaliepåvirkninger, risikovurdering samt sygdomsfremkaldende mikroorganismer. Det er overskrifterne for fem nye temasites... Fødevaresikkerhed
12 NOV Genernes komplicerede samspil med kost og livsstil i udviklingen af kræft Både menneskers genetiske sammensætning og deres kost og livsstil har indflydelse på risikoen for at udvikle kræft. Et ph.d.-studie fra DTU Fødevareinstituttet har undersøgt... Ernæring og kostvaner Biologiske systemer
10 NOV Invitation til professor Jørn Smedsgaards tiltrædelsesforelæsning DTU Fødevareinstituttet inviterer til professor Jørn Smedsgaards tiltrædelsesforelæsning fredag den 4. december 2015. Jørn Smedsgaard vil tale om sin forskning, der er... Fødevaresikkerhed