12 SEP Symposium sætter fokus på tarmbakterier og sundhed Et symposium i København til november stiller skarpt på samspillet mellem tarmens bakterier og udvikling af kost- og livsstilrelaterede sygdomme. Oplægsholdere fra hele... Fødevareproduktion Ernæring og kostvaner
07 SEP Antioxidanter i blæretang kan give fødevarer bedre smag Blæretang fra danske farvande indeholder antioxidanter, som effektivt kan forhindre at fedtstoffer i en række produkter bliver harske, hvilket kan give en ubehagelig... Fødevareproduktion Fødevareteknologi Sundhedsfremmende stoffer
05 SEP Pesticidbelastningen stadig lavest i danske afgrøder Dansk frugt og grønt er generelt mindre belastet med pesticidrester end tilsvarende importerede afgrøder på det danske marked. Det fremgår af en undersøgelse, DTU Fødevareinstituttet... Fødevareproduktion Ernæring og kostvaner Fødevaresikkerhed
31 AUG Plantebaserede kosttilskud spises som ’forsikring’ Blandt brugere af plantebaserede kosttilskud er troen på en påstået gavnlig effekt den overvejende motivation for at spise tilskuddene. Mange opfatter dem som en slags... Ernæring og kostvaner
30 AUG Bedre beskyttelse af forbrugere mod skadelige stoffer Forskere fra DTU Fødevareinstituttet skal prioritere de hormonforstyrrende stoffer, der udgør den største risiko for menneskers sundhed, videreudvikle en metode til at... Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
25 AUG Kortlægning af fødevarers DNA kan afsløre fup En kortlægning af DNA’et i en fødevare vil i fremtiden kunne bruges til at undersøge, om produktet indeholder de ingredienser, varedeklarationen lover. Udstyret til at... Gener og genomer Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
23 AUG WHO anerkender DTU Fødevareinstituttets helgenomforskning DTU Fødevareinstituttet er udnævnt som Verdenssundhedsorganisationens, WHO’s, første samarbejdscenter for genomics. Derved anerkender WHO instituttets pionerarbejde indenfor... Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion
22 AUG Data om potentielt sundhedsskadelige bioaktive stoffer i planter Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, har offentliggjort en database med information om bioaktive stoffer i ca. 900 planter. Databasen kan være en hjælp til... Fødevaresikkerhed
18 AUG Ny europæisk antibiotikaanbefaling med dansk fingeraftryk Dansk input har bidraget til en anbefaling om, at landbruget i EU skal mere end halvere brugen af antibiotikapræparater indeholdende colistin, som er den sidste mulighed... Bakterier og mikroorganismer Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Produktionsdyr
15 AUG Overvær møde i EFSA’s panel for fødevareingredienser Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, inviterer interesserede observatører til at overvære det næste møde i det videnskabelige panel for fødevareingredienser... Fødevareproduktion