01 JUN Naturens forsvarsmekanismer kan mindske antibiotikaforbrug Forskere på DTU har identificeret naturlige peptider, som bekæmper bakterier og derved mindsker behovet for brug af antibiotika. Bakterier og mikroorganismer Fødevareproduktion Fødevareproduktion Produktionsdyr Sundhed og sygdomme
29 MAJ Ny viden på vej om One Health i otte EU-projekter EU Kommissionen har anerkendt DTU Fødevareinstituttets ekspertise inden for One Health gennem tildelingen af midler til otte nye forskningsprojekter på området. Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer
22 MAJ Konkurrence skal automatisere videnskabelig dataindsamling Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, har igangsat en crowdsourcing konkurrence for at få udviklet den bedste nye algoritme, der kan lette dataindsamlingsarbejdet... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
15 MAJ Vurdering af det højeste D-vitaminindtag spædbørn kan tåle Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, har sendt en videnskabelig vurdering af den øvre tolerable grænse for spædbørns indtag af D-vitamin til høring med svarfrist... Fødevareproduktion Ernæring og kostvaner Fødevaresikkerhed
14 MAJ Matematik brugt til at skabe sundere fiskeprodukter Matematiske modeller fra DTU Fødevareinstituttet er brugt til at udvikle nye fiskeprodukter med mindre salt og mere smag. Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion Matematisk modellering
08 MAJ DTU studerende hjælper til at øge holdbarhed af juice En dansk virksomhed har fået hjælp fra en DTU studerende til at forlænge holdbarheden af deres friskpressede juiceprodukter til gavn for både miljøet og bundlinjen. Fødevareproduktion Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
02 MAJ Nordiske anbefalinger for fluorstoffer i fødevareemballage DTU Fødevareinstituttet har sammenfattet anbefalinger fra de nordiske lande for risikohåndtering af fluorerede stoffer i fødevareemballage af pap og papir. Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
30 APR Baggrundsniveau for total organisk fluor i fødevareemballage Forskere fra DTU har fastsat baggrundsniveauet af total organisk fluor i fødevarekontaktmaterialer af pap og papir samt justeret den metode, virksomheder bruger til at... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
23 APR 55-75-årige mænd lever mindre sundt end kvinder Blandt 55-75-årige danskere lever mænd mindre sundt end jævnaldrende kvinder på stort set alle områder, viser en analyse fra DTU Fødevareinstituttet. Ernæring og kostvaner
12 APR Overvægtige 55-75-årige danskere bør bevæge sig mere og spise sundere For lidt bevægelse og for mange kalorier er nogle af de centrale faktorer af betydning for høj forekomst af højrisiko overvægt blandt de 55-75-årige, viser en analyse... Ernæring og kostvaner