14 MAR DTU Fødevareinstituttets strategi 2016-19 Faglig fremdrift, ét samlet institut, engagerende medarbejdere og sund økonomi er DTU Fødevareinstituttet strategiske pejlemærker for de kommende fire år. Læs om strategiske... Fødevareproduktion
08 MAR Mange danskere tager kosttilskud, selvom få har brug for dem Seks ud af ti danskere bruger et kosttilskud, selvom størstedelen får tilstrækkelige mængder af langt de fleste vitaminer og mineraler fra kosten alene. For mange er... Ernæring og kostvaner Fødevareproduktion Sundhedsfremmende stoffer
03 MAR Rødt eller forarbejdet kød er tit på menuen Danmark er en nation af kødspisere. I løbet af en uge er rødt eller forarbejdet kød på langt de fleste danskeres menu. Hvor meget vi spiser, og den livstil, der går hånd... Ernæring og kostvaner Fødevareproduktion
01 MAR Prisen for kantiners omlægning til økologi Kantiner, der laver en økologisk omlægning, kan finansiere de højere priser på økologiske råvarer ved at reducere mængden af madspild. Det viser en ny undersøgelse, som... Fødevareproduktion
18 FEB Resistensudviklingen i Europa går den forkerte vej Nye EU-tal viser en stigning i forekomsten af antibiotikaresistente bakterier i Europa. En høj grad af resistens er fundet blandt både campylobacter- og salmonellabakterier... Bakterier og mikroorganismer Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
16 FEB Temasite sætter spot på kampen mod antibiotikaresistens Danmarks erfaringer med at mindske antibiotikaforbrug og -resistens gennem de sidste 20 år bliver ofte fremhævet som det gode eksempel i udlandet. DTU Fødevareinstituttet... Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
12 FEB Stadig flere bliver syge af campylobacter og listeria i EU Med et stigende antal registrerede sygdomstilfælde forårsaget af campylobacter er bakterien stadig den mest almindelige årsag til fødevareoverførte sygdomme i Europa... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Husdyrsygdomme Bakterier og mikroorganismer
11 FEB Overgangskost bestemmer småbørns tarmbakterier Det er overgangen til at spise familiens mad og ikke moderens vægt, som har størst betydning for sammensætningen af tarmbakterier hos børn i ni-måneders alderen. Det viser... Bakterier og mikroorganismer Ernæring og kostvaner
08 FEB Konference sætter spotlight på vitaminer Deltag i den fjerde internationale vitamin konference og få den nyeste viden om B12-vitamin, bedste praksis for analyse af vitaminindhold, fødevarers indhold af vitaminer... Fødevareproduktion Ernæring og kostvaner Sundhedsfremmende stoffer
04 FEB Amish-folk bevæger sig dobbelt så meget som voksne danskere Voksne danskere bevæger sig generelt mere end amerikanerne men mindre end australierne – og væsentligt mindre end amish-folk i Canada. Det viser en sammenligning af forskellige... Ernæring og kostvaner