14 APR Helt fint at stege i planteolie Der er ikke videnskabeligt belæg for, at folk skal gå udenom koldpressede olier som fx jomfruolivenolie, når de steger mad derhjemme. Det viser en undersøgelse fra DTU... Fødevareproduktion
12 APR Ny metode til at bestemme fødevarers indhold af uorganisk arsen En ny europæisk metode til at analysere fødevarers indhold af uorganisk arsen er udviklet på DTU Fødevareinstituttet. Uorganisk arsen er ifølge Verdenssundhedsorganisationen... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
12 APR Fakta om uorganisk arsen i fødevarer Verdenssundhedsorganisationen, WHO, vurderer, at uorganisk arsen er kræftfremkaldende. I Danmark er ris og risprodukter en væsentlig kilde til uorganisk arsen for alle... Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
07 APR Åbent møde i EFSA’s panel for kemiske fødevareforureninger Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, inviterer interesserede observatører til at overvære det næste møde i det videnskabelige panel for kemiske fødevareforureninger... Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion
04 APR Internationalt symposium serverer den nyeste viden om tang Den nyeste viden om tang vil være på programmet, når forskere og erhvervsfolk mødes til det 22. internationale tangsymposium den 19.-24. juni 2016 i København. Oplægsholdere... Fødevareproduktion Fødevareproduktion Sundhedsfremmende stoffer Fødevaresikkerhed
31 MAR Helhedsvurdering: Hvor sundt er det, du spiser? Det vi spiser påvirker vores helbred, men i hvilket omfang en specifik fødevare er god eller dårlig er ofte svært at afgøre. Der er imidlertid udviklet metoder til videnskabeligt... Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion Ernæring og kostvaner
29 MAR Viden om bakteriers oprindelse og spredning kan forebygge sygdomme Salmonella Typhimurium DT104 er en aggressiv type bakterie, der er særlig problematisk, fordi den har udviklet resistens overfor en række antibiotika og haft evne til... Bakterier og mikroorganismer Fødevareproduktion
23 MAR Viden om ernæring og kostvaner på menuen I mere end 30 år har DTU Fødevareinstituttet kortlagt udviklingen i danskernes kostvaner og kostens indhold af næringsstoffer. Viden om ernæring og kostvaner er vigtig... Fødevareproduktion Ernæring og kostvaner
17 MAR EFSA’s samarbejde med danske fødevareaktører Samarbejde mellem EFSA og danske aktører indenfor fødevareområdet er på dagsordenen, når den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritets direktør Bernhard Url er på besøg... Fødevareproduktion
16 MAR Spildevand skal bruges til at forebygge infektionssygdomme Spildevandsprøver fra hele verden strømmer ind på DTU Fødevareinstituttet for at afsløre, hvor mange sygdomsfremkaldende mikroorganismer og antibiotikaresistente bakterier... Bakterier og mikroorganismer Fødevareproduktion