21 NOV Pris for kamp mod globale fødevareudfordringer Mandag den 20. november modtog Frank Møller Aarestrup Nils Foss Excellence prisen 2017 for sin banebrydende forskning indenfor antibiotikaresistens – forskning der har... Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Fødevarer Fødevaresikkerhed
12 OKT Colistinforbruget er steget i 2016, men faldet markant i 2017 Trods en lille stigning fra 2015 til 2016 i landbrugets forbrug af det for mennesker vigtige antibiotikum colistin, udgør det mindre end 1% af det samlede veterinære... Fødevarer Fødevaresikkerhed Gener og genomer
06 OKT Pris for innovativ fødevareforskning på vej til DTU 20. november 2017 bliver Nils Foss Excellence prisen uddelt til en internationalt anerkendt forsker for innovativ forskning på fødevareområdet. I år er de nominerede til... Fødevarer Fødevaresikkerhed
05 OKT Endnu engang fald i antibiotikaforbrug til dyr Det samlede forbrug af antibiotika til dyr er faldet for tredje år i træk. Det viser den årlige DANMAP-overvågning for 2016, som Statens Serum Institut, DTU Veterinærinstituttet... Fødevarer Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme Gener og genomer
26 SEP DANMAP seminar om antibiotikaforbrug og -resistens Kom til seminar om antibiotikaforbrug og –resistens i Danmark, som DTU Fødevareinstituttet, Statens Serum Institut og DTU Veterinærinstituttet holder den 15. november... Fødevarer Fødevaresikkerhed
21 SEP Bedre overvågning kan hjælpe Europas kamp mod antibiotikaresistens En rapport med tal fra fem europæiske overvågningsnetværk er yderligere dokumentation for sammenhængen mellem brugen af antibiotika i Europa og forekomsten af antibiotikaresistente... Fødevarer Sundhed og sygdomme
29 MAJ Stor global interesse i online kursus om antibiotikaresistens På ét år har mere end 14.000 kursister fra hele verden lært om, hvordan bakterier udvikler og spreder resistens, og hvordan man tester bakterier for resistens. Det er... Fødevarer Fødevaresikkerhed
08 MAR Danskerne ved mere om resistente bakterier end andre i EU Danskere ved mere end mange andre europæere om antibiotikaresistente bakterier, og hvorfor de udgør en trussel mod menneskers sundhed. Det viser en undersøgelse fra den... Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer
28 FEB Høj grad af antibiotikaresistens i bakterier i EU En høj grad af resistens overfor gængse antibiotikatyper er fundet blandt bakterier i både mennesker og dyr i Europa. En rapport med nye EU-tal understreger, at antibiotikaresistens... Fødevarer Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer
16 FEB Nytænkning nødvendig for at bekæmpe antibiotikaresistens For at bremse udviklingen af antibiotikaresistente bakterier er det nødvendigt at finde nye måder at forebygge og behandle infektioner i dyr, gentænke nutidens husdyrproduktion... Fødevarer Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme