Tang og mikroalger er en ny fødevaregruppe indenfor plantebaseret seafood, der er rige på en lang række næringsstoffer, og som samtidig vil kunne bidrage til en mere bæredygtig udnyttelse af vores ressourcer og fødevareproduktion.
På et webinar den 18. april 2023 gav DTU Fødevareinstituttet en status på forskningen i dyrkning og anvendelse af tang og mikroalger, hvor repræsentanter fra fødevareindustrien også fortalte om initiativer og forbrugerperspektiver på tang som fødevare.
Efter webinaret er en fokusanalyse om plantebaseret seafood fra tang og mikroalger blevet udgivet, som du kan finde og læse om på DTU Fødevareinstituttets website: Tang og mikroalger er fremtidens nye næringsrige råvarer . Webinaret var støttet af Uddannelses- og Forskningsstyrelsen og Food & Bio Cluster Denmark. Rapporten er støttet af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.
Se oplæggene og præsentationerne fra webinaret:
- Tang og mikroalger som en del af kosten – status på forskningen indenfor forarbejdning og processering samt anvendelse
v/adjunkt Ditte B. Hermund fra DTU Fødevareinstituttet
Video
Præsentation (pdf)
- Novel food og lovgivning – hvad skal der til for at få godkendt nye fødevarer?
v/lektor Susan L. Holdt fra DTU Fødevareinstituttet
Video
Præsentation (pdf)