Den 12. november 2024 kan du deltage i en konference om sundhedsfremme og sygdomsforebyggelse. Det er gratis, men kræver at du tilmelder dig senest den 10. november. Konferencen er især relevant for fagpersoner i fødevarevirksomheder, brancheorganisationer, forskningsinstitutioner (bl.a. andre DTU-institutter), myndigheder, sundhedsprofessionelle og fødevarestuderende. Journalister er også velkomne.
Efterspørgslen efter sunde og sikre fødevarer stiger fortsat. Samtidig bliver flere og flere ramt af infektionssygdomme, kostrelaterede sygdomme – som diabetes, overvægt og hjerte-kar-sygdomme – og kemikaliepåvirkninger kan føre til kræft og true vores evne til at få børn. Forskning, som fremmer sundhed og forebygger sygdomme, er derfor utroligt vigtigt.
Programmet er opdelt i to afdelinger:
Første del foregår i Oticonsalen i Bygning 107 med en række spændende oplæg, som både handler om kost og kostkomponenter samt om at minimere risici fra vores mad.
Anden del foregår i Biosfæren i Bygning 202 som en Health Fair med forskellige samtidige aktiviteter: Gå i dialog med instituttets forskere og rådgivere ved de mange stande, hør en række korte oplæg med bl.a. ph.d.-studerende, eller deltag i unikke besøg til nogle af DTU Fødevareinstituttets laboratorier for at lære mere om instituttets arbejde med at fremme sundhed og forebygge sygdomme.
Se det fulde program (pdf).
Sproget på konferencen er engelsk.
Se unikke laboratorier
Du kan f.eks. opleve en avanceret in vitro-model, der simulerer tyktarmens funktion. Modellen bruges til at studere, hvad der foregår i mave-tarm-systemet. Du kan også se et stort bioteknologisk laboratorium, som bl.a. bliver brugt til fødevarefermentering og bioraffinering, en række state-of-the-art laboratorier til kemisk fødevareanalyse og til studier af celle- og vævskulturer.
Det er gratis at deltage i konferencen, som er støttet af Uddannelses- og Forskningsstyrelsen samt Food & Bio Cluster Denmark.
Tid
Tirsdag den 12. november 2024 kl. 9-16. Registrering og kaffe fra kl. 8.30.
Sted
Kl. 9.00-12.30
Oticonsalen
Bygning 107
Anker Engelunds Vej
2800 Kgs. Lyngby
Kl. 12.30-16.00
Biosfæren
Bygning 202
Henrik Dams Allé
2800 Kgs. Lyngby
Tilmelding
Det er gratis at deltage i konferencen. På grund af begrænset deltagerantal og forplejning er tilmelding nødvendig senest søndag den 10. november 2024.
Kontakt
food@food.dtu.dk for spørgsmål om konferencen.