Hvert år rammes vi mennesker af sygdomme, der overføres fra maden, vi spiser, eller fra dyr i vores omgivelser. På seminariet den 20. juni 2024 vil forskere og eksperter præsentere nyeste viden om sygdomsfremkaldende mikroorganismer i fødevarer, dyr og mennesker i Danmark.
Seminaret finder sted på DTU. Du kan deltage fysisk i Lyngby eller være med online. Det er gratis at deltage.
Program torsdag den 20. juni kl. 13-16
13:00 – 13:05 Velkommen
v/ Brian Lassen, seniorforsker, DTU Fødevareinstituttet
13:05 -13:15 Jubilæumsvelkomst – Annual Report er 30 år i år!
v/ Henrik Wegner, rektor, Københavns Universitet
13:15 - 13:35 Zoonosesituationen i Danmark 2023
v/ Brian Lassen, seniorforsker, DTU Fødevareinstituttet
13:35 – 13:55 Fødevareoverførte udbrud 2023
v/ Luise Müller, epidemiolog, Statens Serum Institut
13:55 – 14:25 Salmonellasituationen i fjerkræ i Danmark og i Europa
v/ Birgitte Borck, dyrlæge, phd, Fødevarestyrelsen
14:25 – 15:00 Kaffe og lagkage
15:00 – 15:15 Applied AI in food safety related to Listeria monocytogenes (in English)
v/ Pimlapas Leekitcharoenphon, seniorforsker, DTU Fødevareinstituttet
15:15 – 15:30 Vektorbårne zoonoser i Danmark
v/ Lene Jung Kjær, lektor, phd, Københavns Universitet
15:30 – 15:55 Myndighedsgruppen til KOordinering af ZOonoser (KOZO) – Human overvågning:
v/ Joey Ellis-Iversen, dyrlæge, phd, Fødevarestyrelsen, Lasse Vestergaard, afdelingslæge, Statens Serum Institut og Lars Erik Larsen, professor, Københavns Universitet
15:55 - 16:00 Tak for i dag
v/ Brian Lassen, seniorforsker, DTU Fødevareinstituttet
Tid
Torsdag den 20. juni 2024 kl. 13-16
Sted
DTU Lyngby Campus
Henrik Dams Allé
Bygning 101A, 1. sal, Mødelokale 1
2800 Kgs. Lyngby
Tilmelding
Tilmeldings fristen er overskredet, og der er derfor lukket for tilmelding.