Tarmbakterierne og de stoffer de laver, kan påvirke kroppens immunsystem, nervesystem og hormonsystem, og tarmens mikrobiom spiller en rolle for en lang række meget forskellige sygdomme, eksempelvis astma og diabetes.
På et webinar den 30. maj 2023 gav DTU Fødevareinstituttet en status på den nuværende viden om, hvordan kosten påvirker tarmens bakteriesamfund, og hvilken betydning det har for menneskers sundhed. Ca. 150 deltog i webinaret – mange fra private fødevarevirksomheder, brancheorganisationer, myndigheder og interesserede privatpersoner.
Se oplæggene og præsentationerne fra webinaret:
Kostens betydning for tarmens mikrobiom efter fødslen og i de første år
v/Lektor Martin Frederik Laursen
Video
Præsentation (pdf)
Kostens betydning for tarmens mikrobiom hos voksne
v/Professor og forskningsgruppeleder Tine Rask Licht
Video
Præsentation (pdf)
Ingredienser og kosttilskud, som påvirker tarmens mikrobiom
v/Professor Egon Bech Hansen
Video
Præsentation (pdf)
Læs mere
Efter webinaret er en fokusanalyse om mikrobiota, kost og sundhed udgivet, som du kan finde og læse om på DTU Fødevareinstituttets website: Tarmens Bakteriesamfund - Hvilken rolle spiller det i forhold til kost og sundhed?
Webinaret og rapporten var støttet af Food & Bio Cluster Denmark og Uddannelses- og Forskningsstyrelsen.
Kontakt
Kommunikation@food.dtu.dk