Nyt fødevarekategoriserings-system til at vurdere, hvor sund og klimavenlig mad i professionelle køkkener er
DTU Fødevareinstituttet kommer med forslag til grupperinger af fødevarer og drikkevarer, der kan gøre det muligt at følge udviklingen i professionelle køkkeners fødevareforbrug og evaluere, hvordan køkkenernes indkøb harmonerer med de officielle kostråd til professionelle køkkener.
Næste skridt er at skabe nogle referenceværdier, som gør det muligt for kantinerne at vurdere, om indkøbene betyder, at de overholder Kostråd til Måltider. Det indebærer overvejelser i forhold til målgrupper, måltider og drikkevarer.
Læs mere:
Læs rapporten ”Forslag til fødevaregruppering af indkøbsdata til brug for monitorering af professionelle køkkeners efterlevelse af Kostråd til Måltider”.
Rapporten er udarbejdet af DTU Fødevareinstituttet for Fødevarestyrelsen og er finansieret af Miljø- og Fødevareministeriet.
Læs mere om Forskningsgruppen for Ernæring, Bæredygtighed og Sundhedsfremme i DTU Fødevareinstituttet.
Kontakt
Anne Dahl Lassen Seniorforsker DTU Fødevareinstituttet adla@food.dtu.dk
Lene Møller Christensen Akademisk medarbejder DTU Fødevareinstituttet lmch@food.dtu.dk