Hvad skal vi have til aftensmad? Hver dag står vi overfor valg af fødevarer, som i sidste ende bestemmer vores kostvaner og har indflydelse på både vores sundhed og miljøet.
Samtidig har vi som samfund behov for at overgå til mere bæredygtige fødevaresystemer. Produktionen af vores fødevarer belaster i høj grad miljøet, og halvdelen af verdens befolkning lever på en ubalanceret kost, som er forbundet med øget risiko for sygdom.
Kostændringer har derfor et stort potentiale til både at forbedre vores ernæring og sundhed samt miljøet. Men hvad er en bæredygtig kost? Og er mere miljøvenlige kostvaner også gavnlige for vores sundhed? Elinor Hallström vil i sin tiltrædelsesforelæsning tale om forskningsfeltet ”sustainable nutrition”, hvor metoder og data fra ernærings- og miljøvidenskab kombineres for at opnå en bedre forståelse af, hvad bæredygtige kostvaner betyder i praksis.
Elinor Hallström er professor i ernæring, bæredygtighed og sundhed, og forelæsningen er på engelsk.
Titel
Sustainable Nutrition: Diets for human and planetary health
Tid
Fredag den 29. november 2024 kl. 15-16 med efterfølgende reception.
Sted
DTU Lyngby Campus
Anker Engelunds Vej 101,
Bygning 101A, 1.sal
Mødelokale M1 (reception i foyeren ved M1)
2800 Kgs. Lyngby
Tilmelding
På grund af begrænset deltagerantal og servering er tilmelding nødvendig senest tirsdag den 26. november 2024.