Næringsindhold i frosne frugter og grøntsager

Frosne frugter og grøntsager er sprængfulde af næringsstoffer, og en ny undersøgelse fra DTU Fødevareinstituttet viser, at næringsindholdet i frosne, henholdsvis friske frugter er det samme. For grøntsagerne, der typisk blancheres, svarer 100 gram frosne til ca. 75 gram friske. Fødevaredatabasen Frida er opdateret med den nye viden.

 Foto: Colourbox
  • syv frugter: Ananas, blåbær, hindbær, jordbær, mango, granatæblekerner, en blanding af bær
  • 16 grøntsager: Avocado, broccoli, rosenkål, gulerødder, blomkål, grønne bønner, porrer, ærter, perleløg, majs, bønneblanding, rodfrugter, rodfrugtfritter, grøntsager til suppe, wokblanding - konventionel dyrket, wokblanding - økologisk dyrket) 
  • Otte kartoffelprodukter: Sød, skiver, hele, spiraler, rösti, kroketter, giganter med skræl, bølger.

Produkterne er undersøgt for mikro- og makronæringsstoffer

  • Makronæringsstofferne er nitrogen, aminosyrer, fedt, fedtsyrer, sukkerarter, stivelse, kostfibre, aske og tørstof. 
  • Mikronæringsstofferne er vitaminerne β-karoten, α-tokoferol, fylloquinon, thiamin, riboflavin, niacin, pyridoxin, pantotensyre, biotin, folat og askorbinsyre, samt mineralerne natrium, kalium, kalcium, magnesium, fosfor jern, kobber, zink, jod, mangan, krom, selen og molybdæn.