Invitation til professor Elinor Hallströms tiltrædelsesforelæsning

Tilmeld

Invitation til professor Elinor Hallströms tiltrædelsesforelæsning

Hvornår

29. nov 15:00 - 18:00

Hvor

DTU Lyngby Campus
Anker Engelunds Vej 101,
Bygning 101A, 1.sal
Mødelokale M1 (reception i foyeren ved M1)
2800 Kgs. Lyngby

Arrangør

DTU Fødevareinstituttet

Kontakt

Sandra Stolzenbach Wæhrens
sasw@food.dtu.dk

Professortiltrædelsesforelæsning

Invitation til professor Elinor Hallströms tiltrædelsesforelæsning

Kom til professor-tiltrædelsesforelæsning den 29. november 2024 og hør Elinor Hallström fortælle om de potentialer, kostændringer har til at forandre både menneskers og miljøets sundhed.

Hvad skal vi have til aftensmad? Hver dag står vi overfor valg af fødevarer, som i sidste ende bestemmer vores kostvaner og har indflydelse på både vores sundhed og miljøet.

Samtidig har vi som samfund behov for at overgå til mere bæredygtige fødevaresystemer. Produktionen af vores fødevarer belaster i høj grad miljøet, og halvdelen af verdens befolkning lever på en ubalanceret kost, som er forbundet med øget risiko for sygdom. 

Kostændringer har derfor et stort potentiale til både at forbedre vores ernæring og sundhed samt miljøet. Men hvad er en bæredygtig kost? Og er mere miljøvenlige kostvaner også gavnlige for vores sundhed? Elinor Hallström vil i sin tiltrædelsesforelæsning tale om forskningsfeltet ”sustainable nutrition”, hvor metoder og data fra ernærings- og miljøvidenskab kombineres for at opnå en bedre forståelse af, hvad bæredygtige kostvaner betyder i praksis.

Elinor Hallström er professor i ernæring, bæredygtighed og sundhed, og forelæsningen er på engelsk. 

Titel

Sustainable Nutrition: Diets for human and planetary health

 

Tid

Fredag den 29. november 2024 kl. 15-16 med efterfølgende reception.