Konceptet
OnePlate har til formål at undersøge, hvordan børnefamiliers sundhed og kostens bæredygtighed bliver påvirket ved at spise økologisk og planterigt efter kostrådene i seks uger sammenlignet med børnefamilier, som forsætter med at spise deres almindelige kost. Forsøgsdeltagere er desuden pionerer, der skal bidrage med ny viden om, hvordan børnefamilier bedst støttes i rejsen mod sundere og mere bæredygtige madvaner.
Bæredygtighed vurderes ud fra parametre som reducering af drivhusgasser, biodiversitetstab og arealanvendelse. Sundhed måles ved at regne på den ernæringsmæssige sammensætning af maden og på risikomarkører for hjertekarsygdomme. Derudover måles betydning af kosten for mængden af pesticider, som vi eksponeres for. Projektet lægger vægt på, at familierne skal handle økologisk, da økologi kombineret med en sund planterig kost, kan bidrage positivt til en lang række parametre som mindre tab af biodiversitet, mere plads til naturen, højere standarder for dyrevelfærd, mindre klimabelastning, forbedret sundhed og reduceret pesticidforbrug. Resultaterne formidles både videnskabeligt og populært, og alle materialer og værktøjer gøres frit tilgængelige efter forsøgets afslutning - til gavn for både forbrugere og fødevarebranchen. Hver deltager modtager desuden en individuel tilbagemelding på egne resultater.

Tilmeld dig informationsmødet
eller kontakt os
