Konceptet
OnePlate-konceptet har til formål at undersøge, hvordan børnefamiliers sundhed og kostens bæredygtighed bliver påvirket ved at spise økologisk og planterigt i seks uger sammenlignet med børnefamilier, som forsætter med at spise deres almindelige kost.
I dette forsøg, er hypotesen at sundheden hos børnefamilierne bliver højnet ved at spise efter De officielle Kostråd, som fokuserer på en planterig kost med to vegetardage, to dage med fisk og tre dage med kød. Bæredygtighed i forsøget tager udgangspunkt i parametre som reducering af drivhusgasser, biodiversitetstab og arealanvendelse.
Konceptet fokuserer på, at familierne skal handle økologisk, da økologi kombineret med en sund kost, kan bidrage til mindre tab af biodiversitet, højere standarder for dyrevelfærd og forbedret sundhed ved et lavere forbrug af pesticider.
Tidligere studier har vist at ved at følge De officielle Kostråd og spise mere planterigt og færre animalske produkter, især oksekød og lam, bidrager positivt til reducering af arealanvendelsen, udledning af drivhusgasser og en forbedret biodiversitet.
En mere økologisk og planterig kost sammenlignet med den traditionelle kost kan derfor forbundet med forbedret biodiversitet, lavere arealanvendelse og reducerede drivhusgasudledninger. Desuden kan sådan en kost også være forbundet med sundhedsmæssige fordele, som færre pesticider i kroppen og lavere risiko for udvikling af livstilsygdomme.

Tilmeld dig informationsmødet
eller kontakt os
